25 Ianuarie 2022 publicat în Frumusete 1 share-uri

Dacă te-ai hotărât să renunți la vizitele lunare la salonul de coafură și să îți vopsesti părul acasă, este important să cunosti toți pașii pe care trebuie să îi urmezi, altfel te vei putea confrunta cu ”surprize” neplăcute.

Vopsirea părului pentru prima dată, acasă, este recomandată mai mult persoanelor care au o culoare uniformă a părului și doresc să o reîmprospăteze sau să își ascundă firele albe. Mult mai complicată este vopsirea părului în stil balayage sau colorarea șuvitelor de păr în altă nuanță. Dar mult mai facilă este nuanțarea părului acasă cu o mască colorantă pentru păr.

Sfaturi pentru a te vopsi corect acasă

Înainte să începi procesul de vopsire a părului, citește cu atentie instrucțiunile de pe prospectul vopselei de păr. Pregătește-ți toate produsele pentru vopsit necesare (le poți vedea în lista de mai jos) si asigură-te că ai cantitatea de vopsea potrivită pentru părul tău – un tub este suficient pentru părul scurt, iar 2-3 tuburi sunt necesare pentru părul mediu și lung.

Dacă folosești pentru prima dată vopsea de păr, este esențial să faci un test de tolerantă pe pielea ta pentru a evita reacțiile alergice. Amestecă o cantitate mică de vopsea cu oxidant și aplică un punct în zona cotului sau în spatele urechii. Dacă nu simți mâncărimi sau inflamație la acest produs, îl poți folosi în siguranță.

Folosește o pelerină de unică folosință sau niște haine vechi pe care nu le mai porți, astfel încât să nu le distrugi cu vopsea pe cele favorite. Folosește mănuși și protejează-ti pielea de petele de vopsea – un truc este să aplici pe conturul feței și pe urechi un balsam de buze fără culoare sau o cremă. Această ”barieră” va ajuta la îndepărtarea vopselei de pe piele mult mai ușor.

Începe să aplici vopseaua de la rădăcină cu o pensulă pentru a obține o nuanțare uniformă. Împarte apoi părul în câteva secțiuni (te poți ajuta de niște clame) și vopsește-le pe rând, aplicând vopseaua pe lungime și masând părul constant pentru o acoperire uniformă.

După ce ai lăsat vopseaua să acționeze, conform instrucțiunilor de pe prospectul acesteia, spală-te cu apa rece pentru că în acest mod vopseaua se va fixa mai bine în păr. Aplică un sampon și un balsam destinat părului vopsit.

Produse pentru vopsit de care ai nevoie

Iată care sunt produsele și accesoriile de care ai nevoie atunci când îți vopsești părul acasă:

  • Vopseaua de păr și oxidantul
  • O pensulă specială pentru vopsit
  • Un bol pentru amestec
  • Pelerină protectoare
  • Cască de duș
  • Clame de păr
  • Șervețele demachiante sau dischete și demachiant
  • Balsam de buze sau cremă pentru protecția pielii
  • Mănuși din latex

Alegerea unei vopsele de păr care nu este cu mai mult de una sau două nuante mai deschise sau mai închise decat părul tău natural este esențială pentru a obține rezultate. Schimbările dramatice de look pot duce la deteriorarea părului, deci cu siguranță nu ai dori asta.

Este recomandat să alegi produse care conțin ulei de peste presat la rece, întrucât acest ingredient ajută la menținerea culorii strălucitoare și consolidează textura părului.

De ce să folosești o mască colorantă pentru păr?

O mască colorantă în locul unei vopsele de păr este o solutie ideală pentru persoanele care nu îsi doresc o culoare pe termen lung. Masca colorantă de păr este un produs semipermanent, ce oferă o nuanțare temporară părului. Totodată, pe langă nuanțare, aceasta are și rol de hidratare, asemeni unei măști obișnuite.

Măștile de păr colorante nu conțin amoniac, pudră decolorantă sau peroxid. Sunt ideale pentru experimentarea unor nuanțe noi și pentru a menține culoarea părului între vizitele la salon.

Sursa foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri