17 Ianuarie 2022 publicat în Frumusete 3 share-uri

Indiferent de anotimp, pielea are nevoie de o îngrijire atentă împotriva radicalilor liberi și a radiațiilor ultraviolete. Factori precum poluarea, alimentația dezechilibrată, schimbările de temperatură sau expunerea la razele soarelui pot duce, în timp, la îmbătrânirea prematură a tenului, apariția ridurilor, a porilor dilatați și la schimbarea texturii pielii. Din acest motiv, este important să folosim produse de îngrijire special concepute, în acord cu nevoile fiecărui tip de ten.

Într-adevăr, odată cu trecerea anotimpurilor, rutina de îngrijire dedicată tenului ar trebui să se schimbe. Cu toate acestea, specialiștii au căzut de acord asupra unui produs care nu trebuie să lipsească din trusa de îngrijire – crema cu protecție solară. Asociată, de cele mai multe ori, cu temperaturile resimțite în sezonul cald, crema cu SPF (Sunscreen Protection Factor) se folosește de câte ori ne expunem pielea la soare, adică pe tot parcursul anului. Ca să înțelegem mai bine importanța acestui produs, iată câteva informații de bază asupra razelor nocive.

Clasificarea razelor ultraviolete

În primul rând, razele ultraviolete (UV) se încadrează în categoria radiațiilor magnetice, pe care ochiul uman nu le poate percepe, având lungimi de undă mai mici decât lumina solară. De aici pornesc:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mama și legătura emoțională cu copilul. Impactul emoțional al lipsei mamei în viața și dezvoltarea unui copil Cu gândul la vară. Ritualuri de frumusețe care te pregătesc din timp pentru sezonul estival. De ce ar trebui să apelăm la un peeling chimic și care sunt problemele de ten care pot fi tratate cu un astfel de tratament? Ne răspunde medicul dermatolog Adelina Vasilescu Dianu
  • Razele UVC – nu afectează sănătatea pielii, deoarece nu pătrund în atmosferă;
  • Razele UVB – afectează stratul superior al pielii, iar efectele sale dăunătoare pot fi vizibile în timp. Pe lângă faptul că afectează ADN-ul pielii într-o proporție ridicată, razele UVB cauzează arsurile solare și cancerul de piele;
  • Razele UVA – asemenea razele UVB, radiațiile de acest timp afectează ADN-ul pielii într-o măsură considerabilă, pe lângă faptul că pătrund mai adânc în piele. Din acest motiv, apar ridurile, pielea îmbătrânește, iar șansele pentru dezvoltarea cancerului de piele cresc.

În urma expunerii îndelungate la soare, pe suprafața pielii se formează o reacție alergică, cunoscută sub numele de bronz sau hiperpigmentare. Chiar dacă, din punct de vedere numeric, radiațiile de tip UVB sunt mai numeroase, se pare că razele UVA produc mai multe daune pielii. Cu siguranță, intensitatea razelor solare este mai crescută vara, mai ales în timpul orelor de vârf, dar asta nu înseamnă că puterea acestora nu se menține în timpul iernii. Din pricina faptului că razele solare sunt reflectate pe zăpadă sau iarbă, cantitatea de radiații la care ne expunem crește până la 80%.

Și copiii instituționalizați merită un 10! Cum prevenim deshidratarea tenului? O Românie unită pentru educația copiilor noștri

Aplicarea protecției solare

Protecția dată de produsele cu SPF este oferită de factorul înscris pe fiecare ambalaj, număr care exprimă timpul în care pielea beneficiază de protecție, înainte de a se arde. Astfel, atunci când este aplicată într-un strat generos, atât pe ten, cât și pe suprafața corpului, o cremă cu SPF 50 oferă aproximativ 500 de minute de protecție, în timp ce una cu SPF 20 se limitează la 200 de minute.

În ceea ce privește cantitatea necesară pentru a împiedica îmbătrânirea prematură a pielii și formarea ridurilor, după aplicarea unei creme hidratante, aveți nevoie de 1.25 de mililitri de produs cu SPF pentru întreaga față. Bineînțeles, pentru a obține un rezultat uniform, puteți aplica produsul în straturi, cu pauză de câteva secunde între runde.

CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? 7 greșeli care accentuează îmbătrânirea prematură a tenului și petele pigmentare MagnaPharm aduce vești bune pentru pielea ta de la brand-ul Cantabria Labs! Brand-ul de referință pe piața de dermatocosmetice din Europa este acum și în România!

Beneficiile aduse pielii

  • Previne cancerul de piele – în ultimii ani, incidența cancerului de piele a crescut într-un mod alarmant, de vină fiind, pe de o parte, expunerea la soare fără protecție. Așadar, folosește cremă cu SPF de fiecare dată când ieși din casă, indiferent de durata vizitei;
  • Previne hiperpigmentarea – reacția naturală a pielii atunci când avem intenția să ne bronzăm;
  • Previne îmbătrânirea pielii – categorie în care amintim apariția ridurilor fine și de expresie, expunerea îndelungată la soare duce la apariția arsurilor solare.

În concluzie, crema cu protecție solară se aplică de câteva ori pe zi, la un anumit interval (două-trei ore), deoarece eficacitatea scade de-a lungul zilei. Așadar, pentru o piele fericită, care radiază de sănătate, include mereu crema cu SPF în arsenalul tău de înfrumusețare.

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Frumusețe fără de pată Cum îți protejezi pielea în sezonul rece

Sursă foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri