Vasilescu Adelina, medic dermatolog Avra: “ Nu asociați o procedură cu o vârstă anume. Veniți atunci când vă deranjează o problemă, fie că e un rid la 20 de ani, sau acnee la 40 de ani”

Știm deja că frumusețea vine la pachet cu îngrijirea. Avem nevoie de sfaturi din partea specialiștilor atunci când ne confruntăm cu probleme dermatologice, avem nevoie de îndrumări când ne dorim să arătăm bine la vârste mari. Azi, clinica Avra vine la pachet atât cu specialiști bine informați, dar și cu aparatură de ultimă generație, foarte eficientă în proceduri dermatologice. 

Ce înseamnă dermatologia într-o astfel de clinică, așa cum este Avra?

În mare parte, ne adresăm laturii estetice, aici vin persoane și cu patologie de acnee, de melasmă, dar cei mai mulți sunt interesați de partea de îmbunătățire a ridurilor, mici imperfecțiuni ale pielii, anti aging. Mai puțin vin cei cu patologii...

Care sunt grupele de vârstă ale femeilor care vin la Avra?

Vin adolescente cu părinții, în general pentru tratarea problemelor acneice, dar vin și femei de 50 sau 60 de ani, care încep să observe semne mai accentuate de îmbătrânire.

Ce tehnologie folosiți aici? Avem foarte multe opțiuni, de la tratamente faciale, peelinguri chimice, microneedling, tratamente fracționate de anti aging, laser de rejuvenare... Am ajuns să putem spune că ne putem adresa oricărei probleme și tipologii de pacient, iar aici mă refer la sensibilitate, la recuperare, la ceea ce este dispus să suporte fiecare. Voi aminti aici Tixel, un aparat cu căldură fracționată, Dermapenul, un aparat clasic, cunoscut deja de multă lume, suntem specialiști foarte buni și în Terapia Vampir, cu plasmă, iar pentru această procedură nu avem nevoie decât de o centrifugă. Se recoltează o eprubetă de sânge al pacientului, se pune în această centrifugă timp de cinci minute, apoi se separă celulele roșii, (care nu ne interesează în acest tratament), de plasmă, iar această plasmă se injectează în țesut. Se injectează în scalp, pentru regenerarea părului, pe față, unde ne putem adresa unei patologii mai largi ca anti aging, pete, acnee, tocmai pentru că repară pielea foarte bine. Este o terapie cerută în clinica Avra și este foarte eficientă. Ca procedură medicală este concepută și testată de ani buni, dar, într-adevăr, este la modă la noi în țară de câțiva ani... Vedetele au fost cele care au reușit să o promoveze foarte bine, iar azi e cerută de oricine vrea să arate foarte bine. E bine de știut că nu o folosim ca singură variantă pentru a îmbunătăți problemele pacienților noștri, o adăugăm atunci când este cazul. Pentru păr, nu ne referim la Terapia Vampir ca la o terapie care ar putea vindeca boli cum este alopecia androgenetică sau areata. Când ne confruntăm cu căderea părului datorată stresului, sau a unei alimentații necorespunzătoare, sau nu avem un deficit de vitamine pe care să îl corectăm, ci avem nevoie doar de o stimulare, facem o ședință o dată pe lună timp de patru sau cinci luni minim. După a treia lună de tratament, observăm apariția unor noi fire de păr foarte sănătoase.

Cu ce fel de produse lucrați?

Avem produse foarte bune din game profesionale medicale. Ce înseamnă asta? Ei bine, au mai multe studii în spate, au ingrediente mult mai concentrate sau mai atent formulate. Comparativ cu ceea ce găsim în comerț, ingredientele din produsele de acest gen sunt incapsulate, penetrează mai profund în straturile pielii, și se asigură că acționează pe o durată mai lungă de la aplicare, lucru foarte important pentru ingrediente precum retinolul sau vitamina c.

Dintre cele mai bine vandute produse din portofoliu putem aminti retinolul de 1% de la Skouras Med (https://avrainstitute.ro/produs/pure-retinol-skouras-med/) sau Retinolul dedicat pentru tenul cu tendinta acneica de la PCA Skin (https://avrainstitute.ro/produs/intensive-clarity-treatment-o-5-pure-retinol-night-2/). In ceea ce priveste Vitamina C avem serumurile cu concentratii diferite de la Obagi Medical (https://avrainstitute.ro/produs/obagi-professional-c-serum-c-20/) si produsul cu cea mai mare concentratie de vitamina C de la Skouras Med (https://avrainstitute.ro/produs/vitamin-c-antioxidant-serum/).

Feedback-ul celor care cumpără aceste produse este unul foarte bun. Sunt mulțumite, și chiar dacă la început sunt ușor reticente, pentru că prețul nu este foarte mic, după ce achiziționează produsul, își dau seama că o astfel de cremă este mult mai bună decât cea din comerț. Este bine să le cumpărăm mai ales atunci când este o nevoie specifică a tenului pe care ne dorim să o corectăm.

Cu ce probleme dermatologice vin cel mai des femeile la Avra?

Cele mai multe cazuri sunt cele cu acnee adultă. Nu au avut probleme în adolescență, dar au acum, la maturitate. Aici intervin factori ca poluarea, alimentația proastă, stresul, care dereglează secreția de sebum și a glandei sebacee. De cele mai multe ori, eu, ca medic, nu găsesc nicio problemă pe partea internă, așadar nu aș putea spune că ar fi cauze hormonale. Noi recomandăm analize ginecologice, ele se întorc, totul este în regulă și ne dăm seama că dereglările sunt strict la nivelul pielii. Metabolismul glandei sebacee se modifică din cauza tuturor acestor factori enumerați mai sus. Este adevărat că ne este și mai greu să tratăm dacă nu avem nimic intern de țintit. Vin foarte des și femei cu pete pigmentare după o expunere îndelungată la soare... E controversa aceea că avem nevoie, totuși, de vitamina D, dar trebuie să stăm puțin la soare. Cele mai multe vin cu melasmă și cazuri destul de greu de tratat, după expuneri repetate la soare.

Cel mai bine vandut produs pentru tenul cu probleme acneice este PCA Skin Acne Cream (https://avrainstitute.ro/produs/pca-skin-acne-cream/) si crema de zi si seara dedicata acestui ten Skouras Med Corrective Moisturizer (https://avrainstitute.ro/produs/corrective-moisturizer-skourasmed/) .

Cu ce probleme de piele vin copiii?

Cei mai mulți dintre ei vin cu probleme de acnee de la vârste fragede, declanșată, cel mai probabil, de la aditivii din mâncare. Nu au ajuns la pubertate, la perioada adolescenței, pot avea doar nouă sau zece ani și vin aici cu o astfel de acnee în formă vulgară.

Ce înseamnă varianta injectabilă anti aging la Avra?

Cei care vin aici păstrează această variantă pentru o vârstă mai avansată. Preferă terapiile non-invazive, așa cum este radiofrecvența, deja cunoscută pe piață. Se fac protocoale de șase sau opt ședințe, stimulăm colagenul din interior pentru rezultate optime. Laserul (Lumenis Splendor X) este permisiv, are multe programe și ne permite să stimulăm destul de mult regenerarea pielii și să facem tratamente anti aging de acest gen. Cu acest aparat putem trata și onicomicoza, ciuperca unghiei, care este, în general, foarte greu de tratat. Se fac numai câteva ședințe și apoi îi permite unghiei să crească sănătoasă.

Ce le transmiteți femeilor din România? De ce ar trebui să vină să se îngrijească?

În primul rând să nu asocieze o procedură cu o vârstă anume și să vină atunci când le deranjează o problemă, fie că e un rid la 20 de ani, fie că e o acnee la 40 de ani... Toate trebuie tratate din pripă, pentru că sunt mult mai ușor de tratat- cu ceea ce înseamnă costuri mai mici și cu recuperare mai rapidă. Pentru prevenție, în cazul în care sunt preocupate de imagine și anti aging, să se protejeze de soare, pentru că soarele degradează colagenul, apoi să aibă grijă la alimentație și să nu uite de vitamina C, pentru că este foarte importantă în sinteza colagenului. Noi, când facem un tratament anti aging, recomandăm o cură de trei luni de vitamina C, un gram pe zi (1000 de miligrame), pentru procesul de refacere al colagenului. Mai sunt suplimente de colagen, există studii care le atestă eficiența, dar și studii care spun că nu ar avea efecte benefice dovedite. Dar, dacă vor, pot face și cure de colagen. Este o industrie în creștere, produsele evoluează, știința evoluează. Rău nu fac, în nici un caz. Discuția este dacă ele sunt eficiente la nivelul dermului sau doar le digerăm și atât.


Din echipa Garbo fac parte încă de la vârsta primelor mele angajări. Aici am „crescut”, am prins aripi de jurnalist și am căpătat o experiență bogată și mai ales frumoasă. Ca orice om ce scrie, amprenta credințelor...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri