12 Octombrie 2021 publicat în Frumusete 55 share-uri

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au găsit tot felul de metode de a scăpa de părul inestetic. De-a lungul anilor, aparatul de ras, ceara clasică și epilatoarele electrice au fost cele mai populare metode de epilare acasă, iar în ultima perioadă tot mai multe doamne și domnișoare preferă epilarea definitivă cu laser, aceasta fiind însă mai costisitoare. Însă, indiferent de metoda pentru care optăm, îndepărtarea părului nedorit este cu siguranță o necesitate.

Produse pentru epilarea de acasă
Creșterea părului nedorit poate fi o adevărată problemă pentru mulți dintre noi. Este inestetic, uneori dificil de îndepărtat și de multe ori poate afecta chiar și stima de sine. Pentru a scăpa de această „problemă”, este firesc ca oamenii sa încerce tot felul de produse pentru epilat.
Utilizarea aparatului de ras - este cea mai simplă și accesibilă metodă de îndepărtae a părului nedorit, însă rezultatul durează doar câteva zile.
Folosirea unei creme depilatoare este o metodă simplă și rapidă și, mai ales, nedureroasă. Tot ce trebuie să faci este să aplici crema pe piele și să o lași să acționeze conform indicațiilor de pe produs. Este recomandată testarea reacției pielii înainte să utilizezi un astfel de produs, prin aplicarea cremei pe o mică porțiune.
Epilatorul electric este și el un produs din ce în ce mai folosit de doamne, acasă. E un procedeu prin care firele de păr sunt îndepărtate complet, cu rezultate bune timp de 2-3 săptămâni.
Epilarea cu benzile de ceară rece este o metodă de îndepărtare a părului nedorit ce poate fi efectuată acasă și care oferă rezultate la fel de bune. Este recomandată persoanelor care nu suportă ceara caldă pe piele. Multe benzi depilatoare au adăugate uleiuri și substanțe emoliente pentru pielea sensibilă sau zonele delicate care urmează a fi epilate în acest mod.
Epilarea cu ceara caldă este o tehnică folosită de ani buni atât în saloanele de frumusețe, cât și în propria noastră baie. Îndepărtează cu succes părul nedorit, cu rezultate timp îndelungat. Kiturile de epilare cu ceară de la Cupio conțin toate produsele de care ai nevoie pentru o epilare acasă. Acestea includ: încălzitor de ceară, ceară de epilat, benzi de epilat și creme pentru hidratarea post-epilare.

Trucuri utile pentru epilarea acasă
Înainte de a fi epilată, pielea are nevoie de pregătire. Astfel, cu o zi înainte de procedeu, este indicată o curățare în profunzime. Poți folosi un scrub de corp care va exfolia pielea moartă și în același timp va scoate firele ce sunt sub piele.
Alege spuma sau crema de ras în locul săpunului, pentru că acestea conțin uleiuri ce vor împiedica uscarea și iritarea pielii, când folosești lama de ras.
După epilare, este recomandat să nu freci pielea cu prosopul. Tamponează ușor cu un prosop din bumbac moale, evitând astfel iritarea și înroșirea pielii.
Folosește produse post epilare care vor hidrata pielea și vor încetini creșterea firului de păr.
Și tot pentru calmarea pielii după epilat, se recomandă un masaj cu câteva cuburi de gheață, iar apoi aplicarea unui ulei natural.
Evită expunerea la soare timp de 24 de ore de la epilare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri