Dupa o anumita varsta, excentricitatile si exagerarile in machiaj nu mai sunt privite cu atata indulgenta si bunavointa. Pielea nu mai este tanara, iar un machiaj pronuntat si indraznet in stilul celui pe care il purtam la 20 de ani nu ne va face decat sa aratam ridicol.

Trasaturile chipului tot trebuie puse in valoare, dar nu printr-un machiaj violent, ci printr-unul light, natural si neutru. Machiajul ochilor trebuie sa fie asadar ascendent, creand impresia de ridicare a coltului exterior. Un strat abia perceptibil de fard radiant, luminos, aplicat mai sus, aproape de sprancene, lumineaza ochii si ii intinereste. Pe pleoape se poate aplica un fard intr-un nuanta nici prea deschisa, nici prea inchisa de bej, roz, maro.

Odata cu varsta, buzele au tendinta de a se subtia, iar rujurile inchise la culoare accentueaza acest aspect, precum si liniile din jurul gurii. Rujul roz este prea tineresc, iar cel maro -prea dur. Opteaza asadar pentru o nuanta moderatade ruj. Intrucat, cu timpul, mici cute se formeaza pe suprafata buzelor, pentru o acoperire perfecta cel mai bine ar fi sa aplici rujul cu ajutorul pensului. Rujurile mate sunt mai potrivite decat cele lucioase sau decat glossurile de buze, iar fardurile care pun in valoare ochii, fara a da impresia de incarcare, sunt fardurile mate, fara sclipici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Pe gene se aplica un strat subtire de rimel maro, iar sprancenele se contureaza cu un creion pentru sprancene gri-inchis sau in culoarea naturala a sprancenelor. Pensarea corecta a sprancenelor este esentiala. Sprancenele prea subtiri sau contrastand puternic cu culoare parului adauga cativa ani in plus tenului. O forma a spracenelor cat mai aproape de cea naturala, de grosime medie, este cea mai potrivita.

Un strop de blush nu strica daca blush-ul este intr-o nuanta de roz deschis sau bej. Se aplica intr-o directia ascendenta, de la pometi inspre tample, pe partea de sus a obrajilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri