12 Ianuarie 2021 publicat în Frumusete 9 share-uri

Anotimpul rece, căldura uscată de la interior şi purtatul măştilor de protecție sunt alţi factori care influenţează felul în care arată şi se simt buzele noastre. Pentru o îngrijire adecvată şi buze care se cer sărutate, iată ce trebuie să ştii.

Chiar dacă avem o rutină bine pusă la punct în ceea ce priveşte îngrijirea tenului, multe dintre noi trebuie să recunoaştem că nu acordăm suficientă atenţie buzelor noastre, decât în momentul în care ele crapă şi încep să usture. Anotimpul rece, căldura uscată de la interior şi purtatul măştilor de protecție sunt alţi factori care influenţează felul în care arată şi se simt buzele noastre. Pentru o îngrijire adecvată şi buze care se cer sărutate, iată ce trebuie să ştii.

De ce este nevoie de o îngrijire specifică

Pielea de pe buze este mult mai subțire decât cea de pe restul corpului nostru, astfel încât este necesar să îi acordăm îngrijirea de care are nevoie. În plus, buzele nu au glande uleioase, care să secrete sebum pentru a le asigura hidratarea, și nu produc melanină, pigmentul care ne protejează pielea de razele UV. Aşadar, buzele au prea puţină protecţie naturală în faţa factorilor externi, indiferent că vorbim de soare puternic, frig sau vânt, şi au nevoie de intervenţia noastră pentru a se menţine sănătoase şi a-şi păstra un aspect plăcut.

Începe cu exfolierea

Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a pielii uscate și accelerează procesul de regenerare a celulelor. Pentru un scrub delicios şi sănătos, poţi amesteca o linguriță de miere cu una de zahăr. Foloseşte această pastă pentru a-ţi masa delicat buzele timp de câteva minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă sau ceai de muşeţel. Dacă ai deja buzele crăpate, acest amestec poate funcţiona ca un tratament, aşa că poţi lăsa această pastă pe buze timp de zece minute, pentru a te bucura de efectele hidratante ale mierii.

Hidratarea este esenţială

Buzele deshidratate şi uscate îţi pot indica faptul că nu bei suficientă apă, deci probabil şi pielea corpului suferă de aceleaşi simptome. Pe lângă cei doi litri de lichide pe care trebuie să-i consumi zilnic, pentru a te asigura că buzele tale sunt mereu hidratate şi catifelate, ţine la îndemână un balsam de buze. Dat fiind că masca de protecţie este obligatorie şi la interior, şi la exterior, balsamul de buze este cel mai bun prieten al buzelor tale.

Obiceiuri nesănătoase

Dacă te-ai obişnuit să-ţi muşti buzele sau să ţi le umezeşti prea des cu limba, de exemplu, în momente de stres sau de nelinişte, trebuie să ştii că acesta este un obicei nesănătos. De asemenea, dacă ai buzele uscate, evită să le atingi cu limba. Chiar dacă pe moment pare o soluţie la îndemână, nu faci altceva decât să intri într-un cerc vicios, pentru că un astfel de gest îţi poate usca şi mai mult buzele. Când îţi simţi buzele uscate sau iritate, foloseşte un balsam de buze hidratant.

Renunţă la rujurile mate

Deși arată foarte atractiv, rujurile mate ar putea fi motivul pentru care îți simţi buzele uscate în mod frecvent. Sigur că le poţi folosi ocazional, dar pentru rujurile de zi cu zi alege formule hidratante, îmbogăţite cu vitamina E, unt de cocos sau de shea. În plus, rujurile mate nu arată prea bine dacă buzele tale nu sunt bine hidratate, deci atunci când te decizi să le foloseşti, nu uita să aplici înainte un balsam de buze.

Măştile pentru buze

La fel ca pielea tenului, şi cea de pe buze se poate bucura, cel puţin din când în când, de o mască hidratantă, bogată în elemente care îi vor reda tonusul şi elasticitatea. De fiecare dată când ai un eveniment important sau când simţi nevoia de un mic răsfăţ, foloseşte şi o mască pentru buze.

Pentru a te bucura de buze pline, senzuale, care captează pe loc imaginaţia bărbatului de lângă tine şi care contribuie la un zâmbet expresiv, ţine cont de sfaturile de mai sus şi îngrijește-le corespunzător!

Sursă foto: by Guido Fuà /Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Director STB: Angajații să vină azi la muncă. Dacă sunt trei zile consecutive în care angajatul nu e prezent la locul de munca, contractul poate fi desfăcut

22 Ianuarie 2022 - wall-street.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri