Masca pe baza de mar este potrivita pentru toate tipurile de ten. Se ia un sfert de mar foarte copt, se curata de coaja si se da prin razatoare sau se piseaza cu furculita. Ulterior se adauga o lingurita de ovaz si o lingurita de miere. Se amesteca bine ingredientele, iar pasta se intinde pe suprafata tenului si pe gat.

Aerul uscat si temperaturile scazute specifice sezonului de toamna pot afecta sanatatea si prospetimea tenului. Tenul are tendinta de a fi mai uscat acest lucru atragand dupa sine accentuarea ridurilor sau anumite probleme legate de pigmentare. Ca atare, pielii tenului trebuie acordata o atentie deosebita.

In mastile destinate tenului pe care le preparati in casa este recomandata si introducerea urmatoarelor ingrediente care au rol de prevenire si tratare a ridurilor: albusul de ou, uleiul de masline sau de cocos, smantana, sucul de lamaie. Aveti insa grija la combinatii pe care le faceti. Nu toate sunt reusite si potrivite tenului dvs. Pentru a-i reda aspectul proaspat si catifelat, hidratandu-l in acelasi timp, urmatoarele masti continand fructe de toamna sunt excelente:

Masca cu mar

Aceasta masca este potrivita pentru toate tipurile de ten. Se ia un sfert de mar foarte copt, se curata de coaja si se da prin razatoare sau se piseaza cu furculita. Se adauga ulterior o lingurita de ovaz si o lingurita de miere. Se amesteca bine ingredientele, iar pasta se intinde pe suprafata tenului si pe gat. Se lasa sa se usuce timp de 10-15 minute si apoi se clateste cu apa plata. Pentru o hidratare si mai eficienta, dupa indepartarea mastii zdrobeste un sfert de fruct de avocado si aplica-l pe ten. Clateste din nou si aplica crema ta hidratanta zilnica.

Masca cu dovleac

Dovleacul contine vitamina A asa ca urmatoarea masca este nemaipomenita, hidratand pielea si redand tenului supletea si prospetimea sa naturala. Se taie cateva felii de dovleac, se curata de coaja si seminte si se zdrobesc cu ajutorul blenderului. Ulterior, intr-un vas de portelan se amesteca 2 linguri de piure de dovleac proaspat (obtinut la blender), 1 lingurita miere, 1 lingurita lapte, 1/8 lingurita scortisoara, 1/8 lingurita nucsoara. Pasta obtinuta se aplica pe ten si dupa ce se lasa un sfert de ora se indeparteaza cu apa minerala dezacidulata.

Masca cu struguri

Se bate spuma un albus de ou, se zdrobesc mai multe boabe de struguri. Intr-un vas, se amesteca 2 linguri de pulpa de struguri cu albusul batut spuma si amestecul se intinde pe suprafata tenului si pe cea a gatului. Se lasa sa actioneze timp de 15-20 minute si apoi se clateste cu apa rece.

Pentru ca pielea sa fie hidratata consuma o cantitate cat mai mare de apa sau ceai verde care este bogat in antioxidanti. Consuma de asemenea legume si fructe cu coaja galbena, portocalie sau verde- negru (sunt bogate in betacaroten), alimente ce contin acizi grasi omega, foloseste ulei de masline in stare cruda in salate si evita cafeina, alcoolul, tigarile si mancarea uscata. Dimineata nu ar strica sa adaugi in paharul cu apa sucul provenind de la un sfert de lamaie. Cunoscut pentru efectul sau de calmare a tenului si eficient in tratarea tenului uscat este si sucul de aloe vera.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri