Folosești des placa de par? Ești împotriva ei? Vezi care este recomandarea stiliștilor:

Cine nu își dorește ca fiecare zi să îi fie luminată de un păr frumos? Dar întotdeauna există o serie de îngrijorări cu privire la utilizarea frecventă a instrumentelor de coafat, precum și întrebări legate de rezultatele finale.

Specialiștii Wella Professionals ne spun care sunt miturile legate de folosirea instrumentelor de coafat pentru păr:

Par coafat înseamnă păr ars

Nu e nevoie de temperaturi extreme și dăunătoare pentru păr pentru o coafură perfectă. Foarte multe persoane folosesc instrumentele de coafat la  temperatură ridicată pentru a obține rezultatele dorite. Adevărul este că temperatura optimă de coafare este de 185°C. Pentru cele mai bune rezutate, aceasta trebuie menținută constantă pe tot parcursul procesului.

Un singur echipament, un singur look

par ondulat, par drept

Foto: By Alena Ozerova /Shutterstock

Pe lângă îndreptarea părului, o placă iți oferă posibilitatea să creezi bucle, onduleuri și valuri. Deci nu ești limitat la un singur styling daca ai la îndemână ustensilele necesare.

Păr drept înseamnă păr plat

Poți oferi volum coafurii tale, chiar dacă iți dorești un păr întins. Poziționează plăcile styler-ului perpendicular pe scalp. Astfel, coafura primește volum la rădăcină, iar pe lungimi se creează textură și mișcare.

Pe lângă toate acestea, nu uita că un produs de protecție aplicat înaintea stylingului este obligatoriu. Acesta trebuie să asigure o barieră eficientă împotriva căldurii atât pe părul umed, cât și pe părul uscat. 

Foto fr si main: By Kamil Macniak /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Instrumentele de coafat - mituri și adevăruri legate de folosirea lor.