23 Aprilie 2020 publicat în Frumusete 15 share-uri

Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire potrivită:

Iarna nu-ți permite să îți pui în valoare podoaba capilară, însă odată cu primele semne ale primăverii, vei dori să încerci lucruri noi – să-ți crești părul sau poate o tunsoare îndrăzneață. Un păr lung și sănătos are nevoie de întreținere și atenție, iar razele solare pe care le aduce vara pot contribui la degradarea acestuia. Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire potrivită:

Hidratează firul de păr

Spălarea corectă – cu accent pe hidratare – te va ajuta să te bucuri de un păr lung, cu aspect moale și strălucitor. Pentru a evita firele de păr deshidratate, care arată ca spicele de grâu, alege sampon si balsam pentru toate tipurile de par. Acestea te vor ajuta în special dacă ai părul mai uscat, dar un scalp cu tendințe de îngrășare. De asemenea, trebuie să folosești șamponul doar la rădăcini, pentru a curăța în profunzime scalpul, și să nu insiști spre vârfuri decât atunci când vine rândul balsamului. Mai poți opta pentru aplicarea unei măști sau a balsamului înainte de a începe să șamponezi părul. În acest fel vei hidrata în profunzime părul la fiecare spălare. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Nu uita de scalp

Multe femei trec cu vederea importanța pe care o are grija pentru scalp. Deoarece firele de păr pornesc chiar din acest loc, îngrijirea specială a scalpului determină și starea generală a acestora. Dacă ai părul foarte des și cu tendințe de uscare, poți aplica pe pielea scalpului loțiuni din ulei de cocos, ulei de argan sau de avocado înainte de spălare. Atenție, însă, dacă ai părul subțire și fragil. Aplicarea uleiurilor la rădăcină poate încărca părul și îl va îngrășa. Masajele sunt și ele benefice la fiecare spălare. Cel puțin un minut de masare a scalpului încurajează circulația sângelui, lucru care întărește rădăcina părului și ajută la creșterea părului.

Tunde-te câte puțin și des

Chiar dacă părul lung și tăierea părului par a fi concepte opuse, trebuie să știi că ai nevoie să renunți la măcar un centimetru de păr în mod regulat. Frumusețea părului lung este amenințată de vârfurile despicate, iar acestea se pot extinde pe o lungime mai mare a firului de păr dacă nu te ocupi de ele la timp. Oricât ai încerca să le tratezi cu produse și loțiuni, nu vei putea să-ți crești părul dacă nu calci pragul salonului din când în când. Specialiști recomandă tăierea vârfurilor măcar de trei ori pe an dacă vrei să te bucuri de un păr lung, în toată splendoarea lui.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Schimbă-ți dieta

Alimentația joacă un rol esențial și la acest capitol. Dacă vrei să-ți crești părul, dar observi că pierzi din ce în ce mai multe fire, s-ar putea să duci lipsă de anumite vitamine. Vitaminele B, C și mineralele precum fierul sau zincul sunt foarte importante pentru păstrarea sănătății părului sau redobândirea acesteia.

Încearcă să nu treci direct la suplimente decât dacă primești această recomandare de la medic. Începe cu alimentele bogate în aceste vitamine și minerale, iar dacă nici o schimbare majoră a dietei nu produce schimbări pozitive, cere sfatul unui dermatolog. De asemenea, dacă ai născut și ai impresia că suferi de o cădere vizibilă a părului, s-ar putea să nu fie chiar o problemă. În timpul sarcinii, organismul produce mai mult estrogen, iar părul tău devine mai puternic. După ce naști, hormonii revin la nivelul inițial și, automat, vei pierde mai mult păr decât în timpul sarcinii, fără a suferi de vreun deficit.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Pregătește-te de sezonul cald cu un nou look și cu un păr mai sănătos. Ia aminte de câteva reguli care trebuie aplicate de orice femeie care își dorește să se bucure de o podoabă capilară ca-n reclame.

Sursa foto: by Brynna Spencer from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri