19 Martie 2020 publicat în Frumusete 45 share-uri

Cei mai mulți oameni vor să arate mai tineri. Alții vor să arate pur și simplu mai bine. Părerile sunt împărțite, însă un adevăr universal valabil e acela că toți vor să devină o versiune a lor reîmprospătată. Mai ales femeile își doresc cu ardoare acest lucru și tocmai de aceea apreciază, potrivit sondajelor și studiilor efectuate în ultima vreme, din ce în ce mai mult intervențiile estetice.

Specialiștii în domeniul chirurgiei estetice spun că educația, statutul social, sănătatea mintală și chiar evenimentele din copilărie sunt factori care pot fi folosiți pentru a realiza profilul femeilor care apreciază  chirurgia estetică. „E un pic surprinzător cât de mulți oameni ar fi dispuși să aibă o intervenție chirurgicală”, spune Iiná Márjá Jávo  de la Facultatea de Științe ale Sănătății, Universitatea din Tromsø, Norvegia. Recent, ea a finalizat un doctorat care a examinat dorința femeilor de a-și îmbunătăți aspectul. Rezultatele cercetărilor sale sunt uimitoare, deoarece se dovedește că 49% dintre femeile care au participat la studiu ar putea să își imagineze că de fapt că sunt supuse unei operații cosmetice, în timp ce 3,4 la sută dintre femei au fost deja supuse acestui tip de operație.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Aproape de toate

Jávo a trimis un chestionar complet către 3500 de femei din Norvegia, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, iar un număr de 1862 femei au răspuns la sondaj. Din aceste răspunsuri a rezultat că reprezentantele sexului frumos își doresc de la chirurgia estetică …aproape de toate. Femeile erau dornice, în proporție de 15%,  să-și “schimbe” sânii (mărire sâni, silicoane, proteze mamare, implant mamar, augmentare sâni). Până la 25% au dorit liposucția (inclusiv liposucție cu laser și lipoaspirație - modificarea conturului corporal prin îndepărtarea depozitelor de grăsime subcutane) și să scape de grăsimea abdominală (abdominoplastie), iar 7 la sută vor să aibă alt nas (rinoplastie)!

Un procent nu foarte mare și-au dorit blefaroplastie - intervenția la nivelul pleoapelor, prin care se corectează surplusul de piele. Iar unele dintre aceste femei au subliniat că vor doar intervenții ce necesită botox, ori acid hialuronic, pentru a ștearge efectele îmbătrânirii prin corectarea ridurilor, sau pentru a-și îmbunătăți aspectul, adăugând volum buzelor sau pomeților. Însă, „mai mult de jumătate dintre ele femei doresc liposucție ”, explică Jávo.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

Preocupări și idealuri

Și este normal, deoarece liposucția reconstituie corpul prin eliminarea unei părți din numărul finit de celule grase ale corpului. De asemenea, potrivit specialiștilor, unele dintre persoanele care au apelat la această intervenție estetică au constatat că, dacă aceste persoane au luat un pic în greutate după liposucție, totul s-a distribuit uniform și nu în zone specifice.

La modul general, experții consideră că tot ceea ce înseamnă concentrarea societății asupra aspectului este în creștere, Mai ales cei tineri mizează pe un aspect cât mai atrăgător și în special femeile tinere sunt foarte preocupate de corpul lor, iar cel mai adesea au idealuri în acest sens. În plus, jumătate dintre adolescenti ar recurge la operații estetice pentru a-si schimba fizionomia, potrivit studiilor recente. Astfel, nu e de mirare că acest domeniu al chirurgiei estetice e în continuă ascensiune.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Foto: By Kotin/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri