, 28 Februarie 2020 publicat în Frumusete 11 share-uri

Vremea rece de afară nu este aliatul părului frumos. Vântul, umiditatea și schimbările de temperatură pot provoca daune serioase firului de păr și scalpului.

Bucle fabuloase și rezistente, par blond și strălucitor, coafuri care îți scot în evidență chipul - toate acestea fac parte din rutina ta zilnică. Însă, în timpul iernii, atenția pe care o acorzi îngrijirii părului ar trebui să fie sporită și asta pentru că vremea rece de afară în combinație cu aerul uscat din interior ar putea reprezenta rețeta nedorită a deteriorării scalpului și a creării unor probleme serioase la nivelul firului de păr.

Există însă metode prin care te poți coafa și în timpul sezonului rece, fără ca acest lucru să afecteze prea tare firul de păr. Dacă urmezi câțiva pași simpli, s-ar putea ca sezonul rece să treacă neobservat, iar podoaba ta capilară să fie în continuare sănătoasă și să arate bine în permanență.

1. Evită șocurile de temperatură

Vremea rece de afară te poate determina să ridici un pic prea mult mercurul din termometrele din casă. Acest lucru nu te ajută dacă vrei să ai un păr sănătos în timpul sezonului iernatic. Șocurile termice, cum sunt cele de la trecerea de la temperaturile scăzute din exterior la cele ridicate din interior pot produce iritații la nivelul pielii și al scalpului. Drept urmare, este recomandat ca atmosfera din locuință să fie călduroasă, nicidecum fierbinte.

Același lucru se aplică și în cazul spălării părului. Indiferent dacă ai avut o zi plină și crezi că un duș fierbinte te-ar putea ajuta să te relaxezi, nu pierde din vedere daunele pe care o astfel de acțiune le poate cauza firului de păr și scalpului. Păstrează temperatura apei la un nivel normal, chiar și în timpul celor mai friguroase zile.

2. Folosește cât mai puțin șampon

În timpul iernii, șamponul nu este cel mai bun prieten al părului tău, de aceea ar fi bine să folosești cât mai puțin la fiecare spălare. De asemenea, este recomandat să îți speli părul cât mai rar cu putință. Dacă faci acest lucru de două sau de trei ori pe săptămână, poți împiedica uscarea firului de păr și îl vei proteja în perioada iernii.

3. Folosește ulei pentru păr

Sezonul friguros vine cu mai multe provocări pentru părul tău. Vremea rece contribuie la uscarea scalpului, ceea ce poate duce la mătreață și iritații, dar și la căderea părului, în unele cazuri. Drept urmare, indiferent cât de ocupată ai fi, nu uita să folosești ulei pentru hidratarea scalpului. Poți încerca, în această perioadă, uleiul de nucă de cocos (sau cel de măsline). Masează-l pe scalp și lasă-l să acționeze vreme de 20 de minute. Folosește apoi șampon și balsam, astfel încât să-ți protejezi părul cât mai bine.

4. Evită coafurile în care folosești aparate ce emit căldură

Pentru o mai bună protecție în timpul iernii, este recomandat să încerci coafurile naturale: împletituri, cocuri, coadă de cal etc. Dacă utilizezi prea mult aparatele de coafat care emit căldură, părul ar putea suferi deteriorări, astfel că este esențial să folosești produse cu protecție termică, pentru a evita ruperea firului de păr.

5. Consumă alimente sănătoase și hidratează-te

Ceea ce mănânci este foarte important și pentru sănătatea părului tău. O dietă bogată în vitamine este cea mai bună metodă de a a-ți păstra podoaba capilară sănătoasă în timpul iernii. De asemenea, asigură-te că bei suficient de multă apă, astfel încât corpul tău să fie bine hidratat pe parcursul întregii zile.

Care sunt secretele tale în privința îngrijirii părului în timpul iernii?

Sursă foto: AVOCADO FAM/ Shutterstock


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri