21 Februarie 2020 publicat în Frumusete 36 share-uri

Iată cum să ai mai multă grijă de tine pentru a-ți menține sănătatea în parametri optimi.

În sezonul rece, trebuie să avem grijă mai mult decât oricând de frumuseţea noastră, dar și de starea interioară, mai ales că întunericul, zilele scurte și frigul ne pot afecta serios starea emoțională. Însă cele mai afectate de temperaturile scăzute, umiditate crescută şi vânt sunt tenul și părul.

Tocmai de aceea, în lunile de iarnă trebuie să ai mai multă grijă de tine. Potrivit unui studiu întocmit de cercetătorii francezi de la laboratorul de virusologie și patologii umane afiliat Facultății de Medicină și Farmacie din Lyon, frigul favorizează apariția bolilor. Iată cum să ai mai multă grijă de tine pentru a-ți menține sănătatea în parametri optimi.

Hidratarea tenului și a părului

Foto: Photo by Tamara Bellis on Unsplash
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Important e să îți hidratezi pielea, să bei multe lichide, deoarece pe timp de iarnă, când temperaturile scad drastic, pielea devine uscată, apar iritaţiile şi roşeața. După o curățare în profunzime, foloseşte înainte de culcare o crema de fata puternic hidratantă cu efect reparator, naturală, fără chimicale în compoziție.

În locul cosmeticelor din comerț, alege-le pe cele bio, chiar dacă sunt puțin mai scumpe din cauza ingredientelor. Selectate cu atenție, acestea îți vor hrăni tenul și-i vor asigura toți nutrienții naturali pentru a fi luminos și fără imperfecțiuni. Nu uita de protecția solară, căci razele UV sunt reflectate de zăpadă şi îţi afectează tenul fără să-ţi dai seama.

Şi buzele au de suferit iarna, de aceea investește într-un balsam puternic hidratant din compuși naturali. Nu-ți neglija nici podoaba capilară, mai ales dacă nu îți place să porți căciulă, glugă sau pălărie. Din cauza frigului și a umidității, părul devine casant și lipsit de strălucire. Dacă nu ai timp să îți prepari acasă măști naturale, alege ca alternativă produse bio de tip leave in pe care le lași să acționeze timp de câteva minute.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Mișcarea

Iarna avem tendința de a fi mai sedentari, de a ne retrage sub o plapumă pufoasă, departe de intemperiile de afară. Dacă nici tu nu faci excepție și te refugiezi într-un adevărat maraton de seriale, fără a te mai preocupa de abonamente la săli de fitness, ar fi bine să îți iei acest răgaz, dar fără a exagera. La un moment dat, dacă nu ai disponibilitatea de a ajunge la sală sau la bazinul de înot, poți să faci câteva minute de mișcare acasă.

Dacă ai nevoie de ghidare, pe internet poți găsi foarte multe tutoriale, cu grade de complexitate diferite. Ai grijă desigur și la alimentație, iar dacă te simți obosită, odihnește-te mai mult și ia suplimente de vitamine pentru a nu avea carențe nutriționale.

Mănâncă multe salate și fructe și evită grăsimile și dulciurile sau măcar nu le consuma în cantități ridicate. Încearcă să faci măcar o plimbare pe zi, să te deconectezi de la probleme și să surprinzi în fotografii cele mai frumoase peisaje.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Poți să încerci să îți schimbi percepția asupra iernii privind mai mulți copii care se bucură de ninsoare și de joacă. Astfel vei reuși să te reconectezi la copilărie, la acea perioadă în care iarna însemna fericire, oameni de zăpadă, săniuță și derdeluș, indiferent dacă ai trăit la oraș sau la țară.

Indiferent ce alegi să faci iarna, încearcă să ieși cât mai mult din casă și să nu te izolezi doar din cauza frigului. Sezonul rece poate chiar favoriza socializarea, în ideea că poți găsi suficiente ocazii să te întâlnești cu prietenii la un vin fiert într-un pub rustic.

 

Sursă foto fr si main: Photo by freestocks on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri