10 Aprilie 2019 publicat în Frumusete 73 share-uri

MIT: Tenul gras nu are nevoie de hidratare. ADEVĂR: Tenul gras are nevoie de hidratare.

Somnul este esențial pentru sănătatea pielii – PARȚIAL ADEVĂRAT

Există o teorie conform căreia regenerarea pielii are loc în timpul somnului și, prin urmare, lipsa lui va face ca pielea să nu se poată repara în mod corespunzător.

“În realitate, regenerarea pielii este un proces continuu, care nu are legătură cu somnul. Cu toate acestea, este adevărat că lipsa odihnei poate avea unele efecte negative asupra aspectului tenului. Excesul de hormoni de stres (cortizol) cauzat de lipsa somnului poate încetini producția de colagen, favorizând totodată și apariția cearcănelor”, spune specialistul drmatolog.

Produsele de îngrijire nu mai funcționează după un timp, deoarece pielea se obișnuiește cu ele - MIT

Ideea că pielea se va obișnui cu produsele folosite, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi la fel de eficiente, este doar un mit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

“Tenul va continua să se bucure de beneficiile aduse de ingrediente nutritive cum ar fi antioxidanții, substanțele hidratante și peptidele (aminoacizi), indiferent de perioada de timp cât sunt folosite produsele care le conțin. Ce se poate schimbă, însă, este tenul: acesta poate deveni mai uscat în funcție de fluctuațiile hormonale sau anotimp, ceea ce poate necesită schimbări în rutina de îngrijire", spune doamna doctor Adina Șerban. Totodată, pe măsură ce înaintăm în vârstă este de așteptat ca pielea și nevoile ei să se schimbe; astfel, un produs eficient la 20 de ani nu va putea oferi suficientă umiditate sau protecție tenului la vârsta de 40 sau 50 de ani.

Foto homepage: RomarioIen /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri