10 Aprilie 2019 publicat în Frumusete 73 share-uri

MIT: Tenul gras nu are nevoie de hidratare. ADEVĂR: Tenul gras are nevoie de hidratare.

Preocuparea pentru menținerea frumuseții și tinereții pielii este întâlnită la femei și bărbați deopotrivă, fapt pentru care acesta a devenit unul din domeniile în care există păreri împărțite și sfaturi la tot pasul: la televizor, pe internet, în reviste sau cărți.

Doamna doctor Adina Șerban, medic specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, spune că unele dintre sunt, însă, doar mituri nesusținute de dovezi medicale și care, de fapt, pot fi nocive pentru piele și sănătate.

Machiajul zilnic grăbește procesul de îmbătrânire a pielii - MIT

Adevărul este că machiajul nu va grăbi procesul de îmbătrâni a pielii atâta vreme cât acesta este îndepărtat zilnic cu atenție. “De fapt, multe produse de make-up hrănesc și protejează tenul. Singura grijă trebuie să fie curățarea pielii seara, înainte de culcare. Dacă acest pas este sărit, machiajul, reziduurile, sebumul și toxinele adunate pe parcursul zilei vor rămâne pe piele, blocând porii - ceea ce provoacă cu adevărat îmbătrânirea”, spune specialistul dermatolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Tenul gras nu are nevoie de hidratare - MIT

Cele mai multe produse de curățare vor elimina uleiurile naturale din piele, așadar va fi necesară susținerea stratului protector prin aplicarea unui produs cu efect hidratant indiferent de tipul de ten pe care îl avem.

“Toate tipurile de piele – grasă, mixtă sau uscată – au nevoie de hidratare. Diferența se află în tipul și cantitatea de produs necesară pentru a-i asigura tenului nostru echilibrul și frumusețea. Tenul gras, spre exemplu, necesită cea mai mică cantitate de hidratare, fiind recomandate mai degrabă produsele ușoare, cum ar fi un ser hidratant sau cele sub formă de loțiune", recomandă doamna doctor Adina Șerban.

Protecția solară este necesară numai în anumite perioade ale anului

Radiațiile ultraviolete pot provoca leziuni cutanate și îmbătrânire prematură indiferent de perioada și locul în care ne aflăm.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

“Acest lucru înseamnă că nu trebuie să ne bazăm pe mitul că protecția solară este necesară doar pe durata verii sau în zilele însorite. Ideal ar fi să purtăm SPF în fiecare zi, pe tot parcursul anului - chiar și în zilele noroase. Acesta este cel mai bun mod nu doar de a preveni arsurile solare și apariția petelor pigmentare, dar și de a reduce șansele de a dezvolta cancer de piele”, explică doamna doctor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri