4 Octombrie 2018 publicat în Frumusete 2 share-uri

Peelingul chimic reprezintă o procedură non-invazivă care asigură uniformizarea aspectului pielii și îmbunătățirea texturii cutanate printr-o exfoliere la adâncime controlată a epidermului.
Peelingul chimic reprezintă una din tehnicile non-chirurgicale prin care pot fi tratate într-un timp relativ scurt cele mai întâlnite imperfecțiuni ale tenului: hiperpigmentare ca urmare a expunerii la soare, semnele lăsate în urmă de acnee și ridurile fine.

Domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii de dermatologie Hebra a explicat în ce constă acest tratament non-invaziv și tot ce trebuie să știm înainte de a opta pentru el.

Ce este peelingul chimic?

Peelingul chimic reprezintă o procedură non-invazivă care asigură uniformizarea aspectului pielii și îmbunătățirea texturii cutanate printr-o exfoliere la adâncime controlată a epidermului. Procedura îndepărtează cu ajutorul unei substanțe chimice stratul superior de celule moarte a pielii și stimulează regenerarea celulară, lăsând în urmă un ten cu aspect vizibil întinerit, mai neted, luminos și cu o textură uniformă.

“Tipurile de peelinguri chimice disponibile sunt multiple. Există o mulțime de acizi diferiți și combinații, ceea ce asigură eficiența tratamentului deoarece acesta poate fi adaptat la diferite probleme ale pielii. Peelingurile chimice pot fi clasificate în superficiale, medii sau de profunzime, iar alegerea profunzimii lor se va face numai alături de medicul dermatolog în funcție de gravitatea problemei care se dorește a fi tratată și de rezultatele care sunt dorite în urma procedurii”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Cum ne pregătim de peelingul chimic

Înainte de efectuarea peelingului chimic, medicul poate solicită întreruperea administrării anumitor medicamente care predispun la un risc crescut de hiperpigmentare sau sensibilizează pielea. Există anumite creme, în special bazate pe retinol, isotretinoin sau hidroxiacizi care trebuie și ele întrerupte cu 3-5 zile înainte de efectuarea peelingului. Persoanele care au istoric de herpes simplex au nevoie de cele mai multe ori de profilaxie cu medicație antivirala câteva zile înainte și după peeling, în funcție de profinzimea acestuia. În cazul acneei, leziunile inflamatorii trebuie tratate în prealabil, ideal folosind antibiotice anti inflamatorii.

Câte ședințe sunt necesare?

În funcție de problema care se dorește a fi tratată, pot fi necesare mai multe ședințe de tratament. De exemplu, dacă se dorește îndepărtarea cicatricelor lăsate în urmă de acnee, este posibil să fie necesare între patru și șase peelinguri efectuate la aproximativ o luna distanță între ele. De cele mai multe ori, peelingurile sunt folosite în combinație cu microneedling sau dermapen în cazul cicatricilor post anee. În cazul unor pete rămase în urmă expunerii la soare, două sau trei ședințe de peeling pot fi suficiente pentru a îmbunătăți aspectul tenului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri