Crema hidratanta sau crema nutritiva? Diferenta intre hidratare și formula de nutritie la creme este un mister pentru multe dintre noi. Amandoua ne ajuta atunci cand avem tenul uscat, nu?! Dar daca ne gandim la diferentele dintre procesul de hidratare si cel de hranire ne este clar ca exista diferente si intre cele 2 tipuri de crema. Hai sa intelegem mai bine ce face fiecare in parte si cand sa le folosim.

Crema hidratanta ajuta la recuparea umiditatii din epiderma. Adica ea este pentru tenul nostru o sursa de apa. Pe cand, cremele nutritive, pe langa hidratare aduc in plus lipide. Lipidele sunt formatiuni moleculare ce ajuta la formarea rezervelor de energie ale tenului, rezerve ce il intaresc si il protejeaza de factorii externi cum ar fi soarele puternic, vant si poluare.

Acum ca am inteles diferentele dintre cele 2, cand folosim o crema hidratanta si una nutritiva?

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem una dintre aceste doua tipuri de crema este varsta. In general o crema hidratanta este indicata pentru persoanele sub varsta de 25 de ani, pe cand cea nutritiva persoanelor peste 25 de ani. In general, sub aceasta varsta pielea are o capacitate sporita de regenerare celulara si nu are nevoie de lipide suplimentare, adica de un plus de energie pentru protectie. Al doilea lucru de care trebuie sa tinem cont sunt semnalele pe care le da tenul nostru. Indiferent de varsta, daca tenul e in permanenta aspru, uscat si avem senzatia de piele care tine este indicata folosirea unei creme nutritive. Aceasta ajuta la refacerea barierei de protectie a pielii si o intareste.

Nutrigold de L’Oreal Paris este o asemenea crema. Experti in ingrijirea tenului, cei de la L’Oreal Paris, au dezvoltat Nutrigold o crema cu o textura de balsam cremos si cu o formula unica de ingrediente: laptisor de matca, pro calciu si uleiuri esentiale. Laptisorul de matca este un elixir reparator, bogat in substante nutritive vitale care patrund in piele si o hranesc intens. Pro-Calcium fortifiant intareste bariera de protectie a pielii, iar uleiurile esentiale redau confortul ei. Datorita acestei asocieri unice de ingrediente senzatia de piele care tine este redusa instantaneu, iar bariera de protectie a tenului este refacuta zi dupa zi.

Crema nutritva Nutrigold de L’Oreal Paris este ca o binecuvantare pentru finetea si confortul tenului!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri