5 Aprilie 2013 publicat în Frumusete 18 share-uri

Exercitiile cardio sunt dinamice, antrenante, care ard multe calorii si care, in timp, ne invata organismul sa isi pastreze sursele de energie.
Astfel ca exercitiile si programele cardio au rol atat in protejarea sistemului cardiovascular, cat si in slabire si in combaterea stresului, oboselii, riscului de diabet.

Este foarte importanta sa stiti ca orice program de exercitii ati alege, pozitia coloanei vertebrale trebuie sa fie cat mai dreapta, cu umerii in spate. Daca veti lucra in pozitia "cocosata" a coloanei, veti forma tonusul muscular in aceasta pozitie vicioasa care mai tarziu va face rau.

Trebuie sa stiti ca prin coloana vertebrala de la nivelul gatului urca spre creier doua artere (arterele vertebrale), care iriga zona posterioara a creierului. Atunci cand stam cocosati, fluxul in aceste artere este diminuat prin presiune exercitata pe vase de vertebre, prin urmare scade aportul de sange spre zona posterioara a creierului. Apar apoi manifestari neplacute ca dureri de cap, ameteli, pocnituri in urechi, uneori chiar si stare de voma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Caria dentară – ce este și cum se tratează Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Exercitii cardio care ard 500 calorii: alergarea pe loc

Acest tip de exercitiu il poti efectua in orice spatiu, chiar la tine acasa. Este important sa intelegi ca bratele trebuie miscate in timpul alergarii pe loc, iar picioarele trebuie ridicate integral de la podea. Spatele drept, privirea ianinte! Alegeti o muzica antrenanta pe care sa o ascultati la volum ridicat si alergati minim 5 minute!

Acest exercitiu va antreneaza totodata si gleznele, genunchii, coloana vertebrala.

Foto: Shutterstock.com

Exercitii cardio care ard 500 calorii: bicicleta

O bicicleta de camera este ideala pentru ritmul de viata actual, o poti plasa oriunde iti permiti - in bucatarie, in fata televizorului, pe terasa etc. Incerca sa ai o pozitie cat mai joasa a sezutului atunci cand practici exercitiile pe bicicleta.

Ai mai multe variante - fie tii mainile pe suport, fie le tii lateral, stand cu spatele drept. Sunt recomandate cel putin 10 minute de bicicleta pe zi.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Daca nu ai mai facut niciodata aceste exercitii, incepi cu programul pentru incepatori.

Iti recomandam aceasta bicicleta de camera.

Exercitii cardio care ard 500 calorii: alergarea

Este adevarat ca alergarea este considerata ca fiind unul dintre cele mai bune exercitii cardio. Antreneaza intregul corp, oxigeneaza tesuturile, creste patul vascular, previne fectiunile cardiovasculare, intareste oasele, accelereaza metabolismul - iata numai cateva din beneficiile alergarii.

Daca doresti sa alergi in propriul camin, iti recomandam banda de alergare magnetica sau electrica.

Mai multe exercitii cardio care ard 500 de calorii gasesti pe healthy.kudika.ro.

Un articol via Healthy

Foto homepage: Copyright Maridav - Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri