Ce este de fapt compatibilitatea in dragoste si cat de mult depinde aceastea de tipologia fiecaruia in parte? Cum ne dam seama ca suntem sau nu compatibili unul cu celalalt?
In fiecare din noi predomina unul dintre aceste tipuri comportamentale. Acestor trasaturi de caracter principale li se adauga altele secundare, imprumutate din celelalte tipuri de temperament. Chiar daca nu exista tipuri de temperamente strict delimitate, exista insa temperamente mai mult sau mai putin compatibile in dragoste. Iata cat de compatibile sunt urmatoarele temperamente:

Flegmatic-Sangvinic- formeaza un cuplu cu reale sanse de succes. Atunci cand sunt provocati, ambii sunt dispusi sa treaca peste barierele conventionalului, axandu-se foarte mult pe rezultate. Umorul, spritul ludic si vivacitatatea sangvinicului il fascineaza pe flegmatic. Fara ca aceste trasaturi sa fie duse la extrem, pentru ca in acest caz flegmaticul l-ar putea acuza de superficialitate...

Flegmatic-Melancolic - relatia dintre aceste temperamente se bazeaza pe stabilitate, incredere din partea amandorura si pe multa liniste... Asa cum le place lor! Melancolicul isi vede calm de activitatile sale zilnice, in timp ce flegmaticul este prins in ideile si in trairile sale. Din cauza monotoniei si a lipsei de stimulare de orice natura din partea melancolicului, flegmaticul o sa se simta la un moment dat captiv in rutina. O sa-si doreasca mai multa sare si piper!

Flegmatic-Coleric - cu putin efort depus de ambele parti, s-ar putea ajunge la o deplina armonie si intelegere. Ambilor le plac trairile intense si isi urmaresc consecvent telul pe care si l-au stabilit in viata. Acesta constituie punctul forte al relatia lor. Atunci cand isi unesc fortele, pot face muntii sa se mute din loc. Daca nu au visuri comune, atunci da, chiar apar scantei.

Flegmatic-Flegmatic- Din punct de vedere intelectual, cei doi vor avea parte tot timpul de provocari si stimulari, antrenandu-se reciproc in discutii si analize. Fiecare este prizonierul propriei lumi si tinde sa-si consume intreg arsenalul de energie in autocunostere si meditatii. Uneori atat de mult, incat fiecare tinde sa-l ignore pe celalalt...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri