8 Martie 2024 publicat în Familie 1 share-uri

Afla totul despre varsaturile la copii, care sunt cele mai frecvente cauze, cum pot fi tratate si la ce alte simptome trebuie sa fie atenti parintii.

Informatii generale

Unii copii au o predispozitie pentru simptomele asociate cu varsaturi (stare de voma) chiar si in cazul bolilor usoare. Acestea nu prezinta un pericol daca apar numai la inceputul bolii si se limiteaza doar la unul sau doua episoade cu varsatori. Varsaturile care se repeta pot sa fie semnalul unei boli mai grave si pot duce la deshidratare. De aceea, numai medicul pediatru poate aprecia semnificatia varsaturilor si poate sa prescrie tratamentul necesar.

Este normal ca bebelusii si copiii sa vomite ocazional. In cele mai multe cazuri, starea de voma nu dureaza mult si nu indica o problema grava. Cea mai frecventa cauza pentru varsaturi la copii si bebelusi este gastroenterita. Aceasta este o infectie de obicei cauzata de un virus sau o bacterie, care provoaca, de asemenea, diaree.

Varsaturile sunt cel mai adesea un simptom al unei afectiuni de baza. In timpul unui episod de varsaturi, copilul va expulza continutul stomacului pe gura.Varsaturile difera de regurgitarile la bebelus. Regurgitarea nu cauzeaza disconfort, spre deosebire de varsaturi – acestea din urma implica si contractii musculare puternice in abdomen si diafragma. Varsaturile difera si de refluxul gastric.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: sutadimages /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri