De cele mai multe ori tindem sa deformam mesajele care vin inspre noi pentru ca nu stim sa ascultam cu adevarat, pentru ca avem tendinta sa ne gandim la noi insine in timp ce ascultam si nu suntem capabili sa-l intelegem pe celalalt.

Ma gandeam cat de dificil este sa vorbesti cu o persoana muta sau surda daca nu ii cunosti limbajul. Cum pot eu sa-I transmit trairile mele, gandurile mele, mesajul cand nu am invatat alfabetul lui. Comunicare blocata pana in momentul in care eu decid sa invat sa intru in lumea lui, sa-i descifrez codul limbajului, sa ma apropii de el.

Pot eu sa am pretentia ca el sa fie cel care se adapteaza la modul meu de a-mi exprima gandurile si emotiile cand dorinta de comunicare s-a nascut la mine? Imi doresc intimitate, nazuiesc contopirea intre guri si trupuri. Vreau sa te dezvalui, sa sparg toate barierele dinre noi. Eu vreau sa iti vorbesc, tu alegi sa taci, ma simt de parca nu m-ai auzi si frustrarea mea devine din ce in ce mai mare.

Vreau sa imi vorbesti, dar parca limba ti s-a inclestat si nu poti sa scoti doua sunete. Ce se petrece inaluntrul tau si cum pot ajunge la tine, cum pot sa ajung sa te inteleg, sa gasesc o explicatie rationala pentru toate actiunile tale? Am nevoie sa stiu daca ce iti daruiesc, e bun si corect.

Mutii si surzii despre care iti vorbesc reprezinta persoanele care nu-si exprima sentimentele, care isi reprima gandurile si care ajung la performanta de nu-si manifesta aproape deloc emotiile. Aspiram in viata noastra sentimentala la conexiune cu partenerul dincolo de atractia sexuala, aspiram spre intimitate. Aparte de mangaieri si gesturi de tandrete fizica avem o nevoie imperiala de a comunica. Deseori acest lucru devine din ce in ce mai greoi mai ales daca unul din parteneri isi reduce la tacere gandurile, emotiile, sentimentele. Uneori suntem coplesiti de propriile ganduri si emotii si ne reducem timpul de a a-l asculta pe celalat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Tu vorbesti, el tace si pare sa te asculte insa e incapabil sa te inteleaga, e incapabil sa-ti comunice ce se petrece in lumea sa interioara. Parca ceva l-a redus la tacere.

Jocul continua. El iti vorbeste tu esti incapabila sa-l asculti obiectiv si proiectezi asupra lui toate temerile si fantasmele din lumea ta. Intelegi ce-ti spun? Iti vorbesc despre arta comunicarii in relatia ta si cat de important e sa deprindeti aceasta arta amandoi pentru a crea acea intimitate la care aspiri. Nu stiu daca ti s-a intamplat sa vorbesti cu El si sa ai impresia ca vorbesti cu peretii, sa incerci sa-I spui ceva si mesajul tau sa ajunga denaturat la urechile lui surde.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri