De cele mai multe ori tindem sa deformam mesajele care vin inspre noi pentru ca nu stim sa ascultam cu adevarat, pentru ca avem tendinta sa ne gandim la noi insine in timp ce ascultam si nu suntem capabili sa-l intelegem pe celalalt.

Am observat ca sunt unii oameni care sunt incapabili de a se exterioriza si am observant ca sunt altii care nu stiu sa asculte. Invatam sa vorbim si mereu avem nevoie se ne facem auziti, sa ne facem intelesi de celalalt, insa modul in care o facem e diferit pentru fiecare.

De-a lungul timpului pana in prezent am trait anumite exeperiente care ne-au marcat modul in care astazi interactionam cu celalalt. Poate copilul din tine fost redus la tacere in copilarie, poate atunci cand incerca sa-si exprime gandurile a existat cineva care sa-I inchida gura si astazi e mai greu sa spargi acest pattern. Unii aleg sa se exprime prin teatru, prin muzica, unii aleg sa se exprime prin scris insa tot timpul dainuie dorinta de a ne face auziti.

Majoritatea neintelegerilor in relatiile interpersonale se datoreaza unei proaste comunicari. Hai sa-ti spun din greselile pe care le faceam eu acum o vreme, poate ti s-a intamplat si tie. El imi vorbeste, eu par sa ascult insa tot timpul ma gandesc la raspunsul pe care urmeaza sa i-l dau, retin anumite fraze sau cuvinte si am grija sa proiectez in cuvintele lui toate temerile mele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

De cele mai multe ori tindem sa deformam mesajele care vin inspre noi pentru ca nu stim sa ascultam cu adevarat, pentru ca avem tendinta sa ne gandim la noi insine in timp ce ascultam si nu suntem capabili sa-l intelegem pe celalalt. Il acuz ca nu stie sa vorbeasca cu mine: Tu niciodata nu stii sa-mi spui ce ai de spus. Tu ar trebui sa faci cutare lucru pentru ca lucrurile sa mearga bine! Tu,Tu, tu. Dar oare stii cu adevarat cum e celalat, oare stii ce trebuie sa faca el?

Vezi in el defecte si tinzi sa arunci toata responsabilitatea asupra lui. Insa lasa-ma sa-ti spun un lucru. Deseori defectul poate chiar exista la El insa daca l-ai reperat atat de exact se datoreaza faptului ca acest lucru exista si la tine. Pentru ca ceea ce nu ne place la celalalt reprezinta de fapt ceea ce uram la noi insine. E mai usor insa sa-l aruncam asupra cuiva, sa ne culpabilizam, sa avem impresia ca daca aruncam responsabilitatea asupra lui vom scapa noi de ea. Insa nu e asa deloc, pentru ca Eu sunt stapana vietii mele, eu iau deciziile, ceea ce am EU astazi in viata mea este rezultatul alegerilor pe care le-am facut Eu.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Si eu am o parte de umbra, poate nu sunt atat de perfecta cat vreau sa par, si cu cat accept acest lucru cu cat mi-e mai usor sa ma iubesc pe mine, asa cum sunt. Cum am ajuns aici? Societatea a avut grija sa planteze in inconstientul meu anumite limite, bariere, reguli si modele gresite pe care le urmez astazi. Criticul din viata mea tot timpul mi-a zis: Esti prost, nu esti bun de nimic, nu trebuie sa spui ce gandesti pentru ca sunt numai prostii. Abtine-te!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri