Alexandru și Andrei Ropcea  - despre familie, afaceri de familie și secretul care îi face să fie cei mai buni frați din lume

Se spune deseori că riscul de a face afaceri în familie poate veni la pachet cu multe conflicte, eșec și relații deteriorate. Însă nu este și cazul lor.

Comunicat de presă

Se cunosc de 37 de ani, iar relația lor este, în primul rând, după cum spun chiar ei, despre prietenie înainte de toate, despre iubire, sinceritate și încredere.

Au împărțit în copilărie jucăriile primite separat sub bradul de Crăciun, dar care apoi erau la comun în adolescență, la fel de frățește și mustrările părinților, iar acum, la maturitate, un business creat pe calitățile pe care le are fiecare și care se completează perfect. Și poate în cazul lor a funcționat pentru că și-au oferit spațiul de a dezvolta individual, răbdarea de a se înțelege și de a se accepta în mod autentic, fără a încerca să se schimbe reciproc, unul pe celălalt.

Ei sunt Alexandru și Andrei (Randi) Ropcea și, deși o vreme au avut meserii diametral opuse, astăzi conduc Famous Production și muncesc împreună într-o lume în care și-au împărțit cele mai importante zone: cifrele și creativitatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională

Astfel, în privința asemănărilor și deosebirilor dintre ei, Randi spune că „ne dorim la fel de mult să avem dreptate în discuțiile în contradictoriu și avem o paletă largă de strategii pentru asta. Și argumente :). Suntem amândoi încăpățânați, energici, hotărâți. La fel de atașati de prieteni și de familie și ne dorim la fel de mult să ajungem departe prin ceea ce facem, să fim ascultați în cât mai multe țări. Ca deosebiri însă, Alexandru este un spirit mai înclinat spre cifre, este mai economic, pragmatic... Pe când eu sunt artist, mai înclinat spre muzică. Și de aici am avut mai multe discuții în contradictoriu, pentru că nu înțelegea spiritul artistic și de ce nu sunt ca el. Fratele meu a lucrat înainte în sistemul bancar și a durat puțin până ne-am rodat împreună, în această industrie, ca parteneri. Acum formăm o echipă imbatabilă!:).”

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Alexandru îl completează spunând că „având aceeași educație, asemănările sunt legate în primul rând de valorile noastre, de principii: bunătatea, compasiunea, respectul, onestitatea, perseverența, puterea. Ne deosebim la felul de a fi, el având o abordare mai boemă asupra vieții decât mine, ceea ce este și explicabil, pentru că el e un artist adevărat, iar eu am o educație mai pragmatică, bazată pe calcul.”

În ceea ce privește motivele pentru care își sunt recunoscători unul altuia, Alexandru (41 de ani) spune că primul astfel de gând se îndreaptă către părinții lor, pentru că fără ei nu ar fi existat.

Andrei (37 de ani). „Nu știu cum ar fi fost dacă eram singur și nici nu îmi pot imagina scenariul acesta, pentru că ar fi fost cu siguranță unul mai sărac în sentimente și experiențe. Iar lui Andrei îi sunt recunoscător pentru dragostea ce mi-o poartă, pentru faptul că de-a lungul timpului a fost lânga mine când am avut nevoie și nu a pregetat niciodată să își ofere ajutorul, pentru că își spune părerile fără rezerve sau pentru că știe și poate trece ușor peste situații mai dificile”.

Cu certitudine, influența fratelui mai mare a fost una pozitivă în viața artistului, pentru că Randi declară că îi este recunoscător acestuia că îl aduce cu picioarele pe... asfalt. „Și pentru că a făcut doi copii care sunt foarte simpatici și îmi zic des că mă iubesc :). Dar și pentru că, fără încrederea acestuia în potențialului meu ca artist și în forța mea creativă și fără ideea și inițiativa lui de a crea împreună propria casă de producție muzicală, Famous Production nu ar fi existat. Și pentru că este tot timpul acolo când am nevoie de el. Și pentru că este dur în anumite situații, când a fi blând nu rezolvă lucrurile”, mărturisește Andrei.

Ei spun că cele mai frumoase momente pe care le-au trăit împreună au fost întotdeauna legate de familie, două dintre ele fiind acelea în care s-au născut copiii lui Alexandru sau când le-au putut face cadou părinților o mașină.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri