Evenimentul este axat în jurul problemelor și potențialelor dificultăți pe care părinții și copiii le pot întâmpina în această perioadă în care încă nu se știe cu certitudine cum vor funcționa școlile și grădinițele anul acesta.

Comunicat de presă

Joi, 10 septembrie 2020, Centrul de Psihoterapie și Psihiatrie Bellanima vă invită la prima emisiune online dedicată temei „Întoarcerea la școală în era Covid-19. Sfaturi practice pentru părinți”. Evenimentul este axat în jurul problemelor și potențialelor dificultăți pe care părinții și copiii le pot întâmpina în această perioadă în care încă nu se știe cu certitudine cum vor funcționa școlile și grădinițele anul acesta. Emisiunea va aduce soluții de la psihologi și psihoterapeuți atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Evenimentul se va desfășura pe pagina de Facebook Bellanima Medical Center pe 10 septembrie începând cu ora 20:00 și le va avea ca invitate pe Ana Maria Benali, Psihoterapeut și Consilier psihologic și Raluza Borza, Psiholog Clinician și Psihoterapeut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani

„În ce măsură este important mersul la școală în dezvoltarea unui copil?”, „Care sunt aspectele pozitive și cele negative ale școlii online?”, „Cum vor fi afectați copiii de noua rutină?”, „Ce impact are lipsa interacțiunii între copii?” sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde experții Bellanima.

„Impactul pandemiei, din perspectiva vieții școlare, a fost unul al creării unei noi rutine, în rândul elevilor. Intrarea în online și învățarea de acasă au însemnat experimentarea unui cadru nou, o reorganizare a timpului și reprioritizare a activităților pentru elevi, precum și multe provocări pentru părinți, despre care vă invităm să aflați în cadrul webinar-ului nostru”, a declarat psihoterapeutul Ana Maria Benali.

Conceptul evenimentului online a pornit de la o serie de observații pe care specialiștii invitați le-au făcut, în ultima perioadă, în timpul sesiunilor de terapie cu părinți și copii, ajungând la concluzia că necesitatea izolării actuale a dus la modificări semnificative în raporturile de școală.

Mai mult decât atât, izolarea a redefinit mai multe tipuri de relații: elev-profesor, elev-colegi, elev-părinte, precum și în modificarea dinamicii comunicării dintre aceștia, reiese din observațiile specialiștilor Bellanima.

Psihologul Raluca Borza afirmă că izolarea a avut și poate avea un impact diferit asupra copiilor, de la caz la caz, existând două tipuri de reacții: „Pentru copiii care au anumite dificultăți sociale, izolarea a avut un efect benefic, din ce am observat în sesiunile de terapie online, pentru că aceștia nu au mai fost provocați de interacțiunea socială, s-au putut ascunde în spatele ecranului calculatorului. La polul opus se află copiii care au nevoie de contact social, care au devenit iritați, nervoși și agitați, ca reacții imediate”. 

Potrivit experților, izolarea, incertitudinea și teama sunt factori care afectează sănătatea mintală a populației în timpul pandemiei Covid-19. Multe persoane și-au pierdut locurile de muncă, altele au început să lucreze de acasă și se confruntă cu probleme precum spațiile de lucru nepotrivite etichetei profesionale, pierderea conexiunii de internet în timpul ședințelor online, lipsa de contact direct cu colegii, precum și afectarea echilibrului dintre viața profesională și viața domestică, în unele situații.

Deja contextul social provoacă stres, frica de îmbolnăvire este una constantă, iar dacă ești părinte, nivelul de stres poate crește considerabil, odată cu redefinirea programului copilului, cu faptul că este nevoie să stai cu el acasă mai mult timp, să te ocupi de el mai mult la teme și este posibil să ai nevoie de îndrumare, din partea unui psiholog, ca să poți gestiona cât mai bine situația, arată specialiștii Bellanima.

Foto fr si main: By FamVeld /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri