Majoritatea tinerilor intervievati in Europa cred ca prezervativul si pilula contraceptiva sunt cele mai eficace metode de prevenire a sarcinilor neplanificate, desi un numar semnificativ considera ca metoda ‘coitului intrerupt’ este si ea eficienta. Dar ce folosesc de fapt tinerii?
  • Nu mai putin de 96% cred ca prezervativul este eficient; 91% cred ca pilula contraceptiva este eficace. Si totusi, 35% dintre respondenti cred ca metoda “coitului intrerupt” este si ea eficienta, cand de fapt este una dintre cele mai riscante.
  • In viata de zi cu zi, dintre cei cu activitate sexuala, 79% folosesc prezervativul, 40% - pilula contraceptiva si mai mult de unul din sapte (16%) foloseste metoda retragerii.

Tinerii europeni intervievati nu discuta cu partenerii lor inainte de primul contact sexual – desi au incredere in ei ca sursa de informatii legate de contraceptie – pentru ca sunt prea stanjeniti sau presupun ca partenerii s-au ocupat deja de acest aspect.

  • 28% nu au vorbit cu primul lor partener sexual despre contraceptie, inainte de a avea raporturi sexuale pentru prima oara si acest procent creste la 35% cand vine vorba de partenerul/partenera curent(a). Si totusi, partenerul ocupa locul trei intr-un top al surselor de informare legate de contraceptie si primul loc in topul persoanelor cu care tinerii se simt cel mai confortabil sa discute despre acest subiect.
  • 16% au declarat ca sunt prea “stanjeniti” si alti 16% au presupus ca partenerii se ocupasera de contraceptie. Acestea au fost principalele motive citate de respondenti pentru lipsa unei discutii despre contraceptie cu partenerii.

In timp ce tinerii europeni declara ca sunt bine informati despre contraceptie, spre deosebire de alte regiuni (Asia - Pacific, America Latina), multi risca avand contacte sexuale neprotejate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!
  • 55% dintre respondenti spun ca sunt bine informati legat de contraceptie
  • Si totusi, o treime (33%) au avut contacte sexuale fara sa foloseasca metode contraceptive
  • “Nu am avut nimic disponibil in acel moment” este principala explicatie data de tinerii europeni pentru neutilizarea contraceptiei

Tinerii din Europa cunosc pe cineva apropiat sau au o ruda care a avut o sarcina nedorita in ultimii ani: 31% dintre respondentii europeni stiu pe cineva in cercul lor de prieteni apropiati, care a avut o sarcina nedorita. Procentul e mai mare la femei fata de barbati– 39% versus 23%.

Sursa
Bayer Schering Pharma. Data on file. Talking Sex and Contraception Survey. TNS Healthcare. July 2009


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri