Fiecare parinte isi iubeste copilul si doreste tot ce este mai bun pentru el. Insa tocmai din acest motiv de multe ori parintii gresesc in comportamentul pe care il au fata de copiii lor. Astfel ca dupa anii copilariei observa cum odorul lor fie este rebel, fie este prea timid sau are alte probleme in comportament si se intreaba de ce, caci in considerentele lor nu au gresit cu nimic in educatia copilului.

Parintele perfectionist


Acest parinte isi doreste ca al sau copil sa fie “cel mai”: cel mai destept, cel mai educat, cel mai cuminte, cel mai ordonat etc. Astfel acest parinte nu intelege ca abilitatile copilului se formeaza odata cu varsta, dorindu-si sa fie un “mic Einstein”. Astfel parintele suprasolicita copilul, isi doreste sa invete macar o limba straina, sa cunoasca cine stie ce domenii, sa fie manierat, ascultator, cu toate ca la acea varsta singura preocupare a copilului ar fi trebuit sa fie joaca.

Parintele nepasator

Acest tip de parinte este cel care acorda multa libertate copilului, insa fara a-i fi alaturi. Il neglijeaza pe cel mic, nu ii arata niciun pic de afectiune, demonstrandu-i astfel copilului ca nevoile lui nu sunt importante pentru parinti. Copilul va deveni timid, se va inchide in el si nu va impartasi sentimente cu cei din jur deoarece el crede ca parerile lui oricum nu conteaza. Va fi usor influentabil si va considera intotdeauna ca parerile celorlalti sunt mai importante decat ale lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Eneagrama, oracolul antic: Tu ce personalitate ai?

Parintele echilibrat

Acest tip de parinte are cate putin din toate tipurile de mai sus. Stie sa ii fie prieten copilului si sa il sprijine atunci cand are nevoie, insa va deveni autoritar atunci cand comportamentul copilului devine neadecvat, fara a crea insa tensiuni intre el si copil. Acest tip de parinte ii permite copilului sa-si exprime ideile si sa le valorifice si il ajuta sa inteleaga de ce unele dintre aceste idei nu par a fi bune, ajutandu-l sa invete din greseli.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: kidz.ro

Citeste si alte articole pe kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

"Caroline" - o poveste magica pentru copilul tau

Sfaturi naturiste pentru tratarea anemiei la copii

Iritatia la scutec si candidoza bebelusului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri