Exista cateva sfaturi care fac plimbarea pe afara o placere atat pentru cel mic, cat si pentru mama, care va sta mai relaxata stiindu-si bebelusul in deplina siguranta:

Simturile copiilor sunt in plina dezvoltare in primele luni de viata, asa ca este vital ca el sa experimenteze din plin lumea exterioara. Multe mamici isi pun problema sigurantei inainte de a iesi cu bebelusul afara, indiferent ca se tem ca acesta va raci sau ca se va accidenta. Insa, exista cateva sfaturi care fac plimbarea pe afara o placere atat pentru cel mic, cat si pentru mama, care va sta mai relaxata stiindu-si bebelusul in deplina siguranta:

Cand este vremea potrivita pentru bebelus?

De teama sa nu raceasca, multi parinti aleg sa nu iasa cu copilul din casa cand afara bate vantul, ploua sau ninge. In primele luni de viata, bebelusul abia isi formeaza sistemul imunitar, asa ca este important sa fie expus oricarui tip de vreme. Ai grija sa iti iei masurile de precautie necesare pentru timpul de afara.



Cand afara e racoare sau ploua: Imbraca bebelusul corespunzator, insa nu foarte gros, daca temperaturile nu sunt foarte scazute. Ideal ar fi ca cel mic sa fie imbracat asa cum esti si tu si pastreaza la indemana un hanorac, in cazul in care vremea se raceste mai mult. Iar daca arunci o privire printre aceste carucioare pentru bebelusi, vei observa ca exista multe modele fabricate din materiale impermeabile si rezistente, care sa te incurajeze sa iesi cu copilul la plimbare indiferent de vremea de afara.

Vara: Iesiti afara dimineata devreme sau pe inserat, cand temperaturile sunt mai blande, iar soarele nu arde puternic. Evitati insa contactul direct cu razele solare si plimbati-va prin locuri umbroase. Ai grija ca bebelusul sa fie protejat de un parasolar si sa ai la tine o sticla cu apa pentru rehidratare.

Iarna: Primii fulgi de zapada sunt o adevarata bucurie pentru orice copil. Protejeaza-l cu ajutorul unui costumas din fas, special conceput pentru zapada, manusi captusite si calduroase si o caciulita. Pentru inceput, este suficient sa petreceti afara cateva minute, apoi sa cresti gradual timpul petrecut la joaca prin zapada.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Cand este cel mai bun moment sa scoti bebelusul din casa?

Copiii pot fi scosi la plimbare inca din primele saptamani de viata. Nu exista o regula clara in acest sens, dar pediatrii sunt de acord ca este bine sa evitati spatiile foarte aglomerate, in care bacteriile se raspandesc mai rapid. Momentul potrivit pentru a-l scoate pe cel mic la plimbare este imediat dupa ce a mancat si i-ai schimbat scutecul, cand bebelusii sunt intr-o dispozitie buna si vor putea sa se relaxeze astfel incat sa adoarma la scurt timp dupa ce ati iesit la aer curat.

Cum stiu ce plante sunt periculoase?

Copiii sunt foarte atenti la natura inconjuratoare si vor sa bage in gura toate lucrurile pe care pun mana. Curiozitatea lor poate fi insa periculoasa uneori. De aceea, cel mai bine este sa il supraveghezi in permanenta la locul de joaca si sa te asiguri ca nu baga in gura nicio iarba sau planta. Cazurile in care copiii au facut complicatii de la ingerarea plantelor sunt extrem de rare, insa s-a intamplat adeseori ca micutii sa puna mana pe plante otravitoare, relateaza Mypregnancybaby.com.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Care sunt sansele ca bebelusul sa faca alergii?

Alergiile nu sunt un lucru de care trebuie sa te ingrijorezi, cel putin nu deocamdata. Cazurile de alergii sezoniere la bebelusi sunt extrem de rare, relateaza Parents.com. Abia cand copilul ajunge la varsta de trei ani pot aparea si alergiile, caz in care pediatrul trebuie sa evalueze cat de severa este reactia alergica, care este factorul alergen si iti poate spune cum sa il protejezi.

Ce trebuie sa iau cu mine la plimbare?

Chiar daca iesiti la o plimbare scurta prin parc, este indicat sa ai la tine un pachet cu cateva lucruri esentiale. Pastreaza lipita pe frigider o lista cu toate obiectele pe care trebuie sa le bifezi inainte sa iesi pe usa: o paturica in plus, un schimb de haine, scutece si servetele umede, un biberon curat si un set de suzete si o sticla cu apa. Iar daca planuiesti sa te opresti la o cafenea sau intr-un restaurant in timpul plimbarii, intereseaza-te din timp de politica de alaptare a bebelusului. Multe localuri au inceput sa puna la dispozitia proaspetelor mamici camere speciale, in care acestea sa isi poata alapta in liniste si deplina siguranta bebelusul.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Plimbarile pe afara sunt benefice atat pentru bebelus, cat si pentru tine. Orice mamica isi doreste sa fie in forma pentru a putea avea grija de copilul ei, iar cateva zeci de minute petrecute la aer proaspat te vor energiza. In plus, bucuria si uimirea de pe chipul bebelusului tau sunt momente de nepretuit, care te vor umple de fericire, asa ca iesi cat de des poti din casa cu micutul tau.

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Subbotina Anna


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri