Pentru un parinte ar fi mai important acum sa inteleaga mai degraba trairile copilului si cum il poate ajuta sau sprijini decat sa se lamenteze inutil.

Copilul vostru este acelasi si are aceleasi nevoi ca orisicare altul. Iar voi ii sunteti parinti si aveti datoria morala de a-l sprijini. Daca considerati ca este o problema peste care nu puteti trece, inseamna ca voi aveti o problema, care poate tine de orgoliu sau de frica de a nu fi judecat. Asa ca, in primul rand, rezolvati-va propriile probleme cat mai urgent.

Apoi, veniti alaturi de fiul sau fiica voastra si aveti grija sa il sprijiniti in lupta lui cu lumea. Armele nu trebuie sa fie: ura, deznadejdea, frica sau frustrarea.

Armele cele mai potrivite sunt similare celor multi: profesionalism, comportament manierat, bun simt, cultura. Daca veti reusi sau nu in viata, acest aspect nu are legatura cu preferintele sexuale.

Greselile homosexualilor sau lesbienelor pentru care societatea este posibil sa ii marginalizeze:

  • Comportamente vulgare, cum ar fi paradele gay. Se impopotoneaza dincolo de orice decenta si defileaza. Cerandu-si astfel drepturile, nu pot obtine decat inversul dorintelor lor, tocmai pentru ca devin provocatori.
  • Modul in care se imbraca, vorbesc, poate deveni uneori prea vulgar, efeminat sau grav. Comunicati, imbracati-va si comportati-va normal, este tot ce aveti nevoie.
  • Parintii care ii blameaza sau ii discrediteaza. Sunt copii vostri, trebuie sa ii sprijiniti. Daca aveau cancer, sindrom Dawn, autism, tot asa procedati? Bucurati-va ca sunt sanatosi.
  • Blameaza culturile religioase intr-un mod extrem. Mai sunt si altfel de atei, nu trebuie sa deveniti mai agresivi decat acestia.

Homosexualitatea exista de cand lumea si va continua sa exista pana la sfarsitul ei. Nu este bine sa o transformam intr-o problema sociala sau morala. Trebuie in calitate de parinti, prieteni, colegi, sa ne comportam corect cu ei. Si ei sa faca acelasi lucru. Nimic in plus, nimic in minus. Cu totii suntem oameni si trebuie sa ne comportam in consecinta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Cornea Constantin, Psihoterapeut,  este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

 Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri