25 Aprilie 2024 publicat în Familie 2 share-uri

Copiii curcubeu sunt termenul afectuos dat nou-născuților care vin pe lume după ce familia a trecut printr-o pierdere, fie că este vorba de un avort spontan sau decesul unui copil. Acești copii aduc cu ei o rază de speranță și bucurie, simbolizând frumusețea și promisiunea care urmează după o perioadă dificilă. Ei sunt văzuți ca un nou început, o lumină la capătul tunelului și adesea au un impact profund asupra procesului de vindecare al părinților lor.  

Ce înseamnă „copii curcubeu”?

„Copiii curcubeu” reprezintă un termen plin de emoție și speranță în vocabularul familiei contemporane. Acești copii sunt cei născuți după ce părinții lor au suferit o pierdere gestațională. În ciuda tristeții și durerii asociate cu pierderea unei sarcini, nașterea unui copil aduce cu sine o rază de speranță și vindecare sufletească [1]-[2]-[3]. Află mai multe despre ce sunt copiii curcubeu:

  • originea termenului este strâns legată de simbolistica pe care o are curcubeul. Așa cum acesta apare după o furtună, semnificând speranță și vindecare după o perioadă dificilă, la fel și un copil curcubeu reprezintă bucuria și vindecarea care urmează după pierderea gestațională. Curcubeul nu șterge furtuna, dar oferă o rază de lumină, un semn că suferința poate fi urmată de bucurie;
  • copiii curcubeu sunt simboluri de speranță și vindecare, dar nu înlocuiesc și nu fac uitat copilul pierdut. Ei aduc lumina și bucurie într-un loc care a fost odată plin de întuneric și tristețe. Sunt o reamintire a faptului că viața merge înainte, chiar și după cele mai grele pierderi;
  • percepția societății asupra termenului „copii curcubeu” este încă în evoluție. În multe culturi, pierderea unei sarcini este încă un subiect tabu, iar familiile care au trecut prin aceasta pot fi stigmatizate. Prin creșterea conștientizării asupra acestui termen, se speră la o mai mare înțelegere și suport pentru aceste familii.

Citeste mai multe pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: FamVeld /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri