Intr-o zi, un sot a venit la tatal sau si i-a spus: "Tata, n-o mai suport pe sotia mea"...

Aceasta povestioara circula pe facebook si pe internet si ne-am gandit sa o impartasim cu voi. Atentie, faptele descrise sunt pur fictionale, menite sa scoata in evidenta mesajul povestirii.

Otrava

"Intr-o zi, un sot a venit la tatal sau si i-a spus: Tata, n-o mai suport pe sotia mea, vreau s-o omor, dar mi-e teama ca ma vor descoperi! Ma poti ajuta?

La care tatal lui i-a raspuns: Da, fiule, dar va trebui sa te impaci cu ea, pentru ca nimeni sa nu se indoiasca de tine cand va muri.

Trebuie sa ai grija de ea foarte bine, sa fii bland, recunoscator, rabdator, iubitor, mai putin egoist, rasplateste mereu, asculta mai mult ...

Vezi acest borcan aici? In fiecare zi pune un pic din acest praf in mancare. Si asa, putin cate putin, ea va muri ...

Dupa 30 de zile, barbatul s-a intors si i-a spus tatalui sau: Nu mai vreau sa moara! Am inceput s-o iubesc ... Si acum? Ce sa fac sa opresc efectul otravii?

Atunci tatal i-a spus: Nu-ti face griji! Ceea ce eu ti-am dat a fost praf de orez. Ea nu va muri, caci otrava era in tine!

Cand hranim resentimente, murim cate putin. Este necesar sa facem pace cu noi insine si cu cei care ne-au jignit. Sa ii tratam pe ceilalti cum ne-am dori noi sa fim tratati. Sa avem initiativa de a iubi, de a oferi, de a ne darui, de a servi.. Si nu doar din dorinta de a castiga, de a fi serviti, de a profita, de a-l exploata pe celalalt."

AUTOR: ANONIM

Foto homepage: jinterwas - Flickr.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri