Constientizarea propriei persoane poate sa ajute o mama sa fie mai fericita, mai iertatoare si mai relaxata. Iata cum invataturile intelepciunii Zen pot elimina drama din viata unei mame:

Un copil aduce, pe langa momente incuantificabile de fericire, dimineti galagioase, dupa-amiezi stresante, invoiri de la birou sau nopti in care o mama se simte, efectiv, stoarsa de energie. Dar nu trebuie sa fie asa. Am gasit 4 metode imprumutate din invataturi budiste, care s-au dovedit eficiente pentru nenumarate mame de pe glob.

Pe scurt, constientizarea propriei persoane poate sa ajute o mama sa fie mai fericita, mai iertatoare si mai relaxata. Iata cum invataturile intelepciunii Zen pot elimina drama din viata unei mame:

1. Inceteaza sa mai faci 10 lucruri deodata!

Multitaskingul contrazice o importanta invatatura Zen care spune ca intreaga noastra viata se desfasoara acum. Trecutul s-a sfarsit iar viitorul nu a inceput inca. Asadar, tot ce avem este prezentul. Un studiu condus la Stanford University o spune mai pe sleau: multitaskingul reduce performanta si afecteaza activitatea cerebrala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Leagăn pentru toată copilăria

Tumultul vietii moderne ne face sa credem ca putem face totul in acelasi timp pentru a nu rata nimic. Cine nu a incercat sa termine o ciorba in timp ce sta cu ochii pe copilul care desfasoara activitati senzoriale cu bucatele de morcovi iar prietena cea mai buna ii povesteste, la cafea, ce s-a mai intamplat in viata ei? Atat copilul, prietena dar si ciorba (mai ales cand uiti sa o verifici de sare) se vor simti, la un moment-dat, ignorati. Concentreaza-te pe cate o singura activitate si, atat tu, cat si copilul, va veti simti mai fericiti. Spre exemplu, cititul unei carti de povesti nu ar trebui niciodata intrerupt de un telefon neasteptat.

2. Asuma-ti responsabilitatea pentru actiunile tale. Si invata-l pe cel mic sa faca la fel

Invataturile Zen spun ca starea noastra de spirit este reflectata in modul in care ne organizam casa. O persoana imprastiata va avea toate sansele sa transforme casa intr-un mediu dezordonat si vice-versa. E drept, timpul limitat si activitatile intense ale copilului pot contribui la haos, dar, sa fim sincere, cine poate sa traiasca linistit intr-o casa cu teancuri de rufe murdare, jucarii dezmembrate si marmelada intinsa pe perdele? Persoanele creative vor spune ca au nevoie de dezordine insa, sa nu uitam, nu e musai sa ne dedicam viata luciului gresiei cata vreme pastram un mediu de viata sanatos si ordonat.

Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Un sac de depozitare a jucariilor este ca o gaura neagra pentru dezordinea facuta de cel mic. Invata-l sa-si puna singur prietenii de plus in sac dupa sesiunile de joaca si vei simti cum ti se aseaza la loc parul pe maini cand marsaluiesti in urma lui. Imprieteneste-te cu masina de spalat si cu fierul de calcat. Alege doua seri pe saptamana cand rezolvi, alternativ, problema hainelor. Ia-le de pe uscator si arunca-le direct pe masa de calcat, ca sa scapi de-o grija; de la hainele in miniatura, la bluzele tale de matase si blugii sotului, aburul puternic este aliatul care patrunde rapid in toate tesaturile, asa cum aflam de la Philips.

3. Nu mai cumpara tot ce gasesti in magazine

Trebuie sa-ti pui mereu intrebarea: am oare nevoie de atat de multa mancare, haine, accesorii, asa cum am senzatia pe moment? Intrebarea, atat de simpla, ne pune in fata unei decizii care ne poate scapa de periodicele sortari ale „lucrurilor care nu ne mai trebuie“ si de momentele acelea in care ne uitam in gol catre un dulap burdusit in care nu mai incape nici un ac. Sa mai spunem ceva despre momentele zilnice in care cei pe care ii ai in grija (cel mic dar si cel mare…) te intreaba unde sunt sosetele lor preferate sau cravata potrivita? Lucrurile care ii raman mici copilului pot fi donate, cineva le va aprecia cum nici nu iti poti inchipui. Iar despre sesiunile de shopping, fie ele in mall sau in supermarket, aminteste-ti ca tot ce bagi in cos trebuie sa incapa in spatiile, de cele mai multe ori, mici din casa; chiar e nevoie sa-l umpli?

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

4. Exerseaza rabdarea. Nu te consuma pentru orice

Probabil iti suna cunoscut ca nu destinatia, ci calatoria este scopul. La fel este si pentru parinti. Desigur ca ne dorim ca puii nostri sa fie responsabili, generosi, politicosi si placuti de toata lumea. Cu toate acestea, ei se schimba constant iar noi ne simtim, cu fiecare noua etapa, ca niste incepatori. Traim, insa, intr-o lume care nu are rabdare pentru asa ceva iar noua ni se pare ca nu avem timp suficient sa invatam, sa gresim si sa o luam de la capat. Asa ca e important sa invatam sa ne dozam energia si sa exersam rabdarea daca vrem sa ne bucuram de recompense. Asta rezulta si dintr-un studiu care demonstreaza ca persoanele care au rabdare, sunt rasplatite, in special pentru ca asteptarea adauga valoare rezultatului.

Prin urmare, data viitoare cand copilul sparge o farfurie, de nervi sau de oboseala, ai rabdare si da-i sansa sa refaca scenariul a ceea ce a intentionat pana ajunge la un rezultat civlizat. A fi un copil bun sau un parinte bun nu se intampla peste noapte. Trebuie sa fim ingaduitori unii cu ceilalti. Din nou si din nou.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad


Sursa foto: https://pixabay.com

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri