20 Martie 2015 publicat în Familie 32 share-uri

Pe masura ce crestem prioritatile si dorintele noastre se schimba si se maturizeaza. Si odata ce avem in sfarsit o familie, cea mai importanta devine fericirea in familie. Cum o putem gasi?

Cu totii ne dorim fericirea. Pe masura ce crestem prioritatile si dorintele noastre se schimba si se maturizeaza. Si odata ce avem in sfarsit o familie, cea mai importanta devine fericirea in familie. Cum o putem gasi?

Iata cateva secrete pentru o famile fericita:

Toti membrii familiei sunt egali.

Stim ca uneori este imposibil ca dorintele tuturor membrilor familiei sa fie satisfacute simultan. Este insa esential ca, pe rand, sa se tina seama de nevoile fiecaruia.

Iubirea si respectul reciproc primeaza.

Toate alegerile facute in familie trebuie sa fie pline de respect si de consideratie fata de toti membrii familiei. Deciziile se iau dupa consultarea tuturor membrilor familiei si dupa ascultarea argumentelor fiecaruia.

Activitatile in familie sunt esentiale.

Rutina zilnica ne tine adesea separati mult prea multe ore pe zi. De aceea este cu atat mai important ca sfarsitul saptamanii sa regaseasca familia unita, implicata in activitati comune care vor facilita comunicarea intre parinti, parinti si copii si frati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Joaca

Suntem tentati noi, adultii, sa consideram ca joaca este atributul copilariei. Doar copiii se joaca. Adultii nu au timp de asa ceva, adultii nu au chef de jocuri, ei sunt seriosi si importanti. Ei bine, nu e nimic mai distructiv decat acest gen de mentalitate! Intr-o familie fericita joaca este esentiala.

Familiile fericite se sustin reciproc

Intr-o etapa sau alta a vietii noastre, cu totii avem nevoie de sustinere. Poate fi vorba despre o reorientare in cariera, sau despre dorinta de a lua lectii de balet.

Limiteaza activitatile extrascolare.

Este la moda in prezent ca cei mici sa participe la un milion de activitati extrascolare. Nu este gresit. Limitand numarul de ore petrecute implicati in activitati extrascolare, ii oferi familiei o sansa in plus de a petrece timp pretios impreuna comunicand, impartasind, sfatuindu-se si distrandu-se.

Citeste mai multe despre familie in Clubul Bebelusilor.


Foto homepage: Familie fericita @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri