28 Octombrie 2014 publicat în Familie 15 share-uri

Un barbat care recunoaste munca neplatita de acasa – Acest tata s-a saturat sa tot auda oameni care ii spun cat de norocoasa este sotia lui fiindca sta acasa sa creasca copiii si nu munceste. Iata care este mesajul sau pentru toti acesti oameni:

Nici macar nu ar trebui sa avem aceasta conversatie. Nici nu ar trebui sa explic de ce este o nebunie din partea oricui - si mai ales din partea femeilor – sa aiba o asemenea ostilitate fata de mamele care stau acasa. Suntem chiar atat de superficiali? Suntem chiar atat de confunzi? Chiar suntem prima cultura din istorie care esueaza in a lua in serios maternitate? Paganii divinizau maternitatea si au transformat-o in zeita. Noi am luat-o pe partea cealalta; o tratam de parca ar fi o boala sau un obstacol.

Foto: Shutterstock.com; familie, mama, tata, fetita

Oamenii care se dedica acestui job obositor, fara renumeratie si profund important, care este cresterea copiilor, ar trebui pusi pe un piedestal. Trebuie s ane plecam lor si sa ii admiram, asa cum ii admiram pe oamenii de stiinta care construiesc rachete si pe eroii de razboi. Aceste femei fac ceva atat de frumos si de complicat si provocator si inspaimantator. Ele chiar fac CEVA si civilizatia noastra DEPINDE de ceea ce fac ele. Cine ar mai putea sa spuna asa ceva? Ce alt job mai poarta cu sine atatea consecinte?

Este adevarat – sa fii mama nu e un „job”. Serviciul este ceva ce faci pe o perioada a zilei si apoi te opresti. Si primesti un salariu. Ai sindicat si beneficii si camere de pauza. Am avut multe slujbe; nu e nimic spectaculos sau mistic. Nu inteleg de ce am ridicat ideea de job la statusul asta starlucitor. De unde ne-a venit ideea asta? Din Manifestul Comunist? Sa ai un job este necesar pentru unii, asa cum este si pentru mine. Dar nu este oare eliberator si nu iti da mai multa putere. Oricare ar fi jobul tau, esti un numar, esti un calcul. Sunt prea dur? Nu, Sunt cineva care are o slujba. Spun adevarul.

Ea e DOAR mama

Daca mama ta ar fi renuntat la rolul ei de mama, toate vietile s-ar fi dat peste cap; societatea ar suferi. Fructele acelei tragedii s-ar simti generatii la rand. Daca o femeie si-ar parasi serviciul de analist IT, ea ar fi inlocuita in 4 zile si nu i-ar pasa nimanui. La fel s-ar intampla cu tine sau cu tine. Avem putere si libertate acasa si nu la birou. Dar suntem niste zombie si nu vedem.

Da, sotia mea este DOAR mama. Ea DOAR a adus niste vieti in univers, si DOAR formeaza si creste aceste vieti. Ea DOAR ii invata pe gemenii nostri cum sa fie fiinte umane si, pe masura ce vor creste ea DOAR ii va antrena sa faca tot felul de lucruri: morala, maniere, abecedar, igiena, etc. Ea este DOAR fundatia mea spirituala si piatra pe care familia noastra este construita. Ea este DOAR totul pentru toata lumea. Iar societatea s-ar prabusi daca ea sau celelalte mame ar da gres in vreun fel.

Da, e doar o mama. Care ar suna cam in acelasi fel cum suna a te uita la cer si a spune: „hm, e doar soarele.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri