17 Aprilie 2014 publicat în Familie 2 share-uri

Lucy Shoreman, o femeie de treizeci de ani, cu o cariera de succes in domeniul afacerilor, casatorita cu un barbat cu aproape 20 de ani mai varsta, afla de la acesta ca a avut, numai in decursul celor patru ani de cand sunt casatoriti, trei iubite

Lucy Shoreman, o americanca de treizeci de ani, cu o cariera de succes in domeniul afacerilor, casatorita cu un barbat cu aproape 20 de ani mai varsta, afla de la acesta ca a avut, numai in decursul celor patru ani de cand sunt casatoriti, trei iubite. Onest in felul lui, sotul ii marturiseste ca, de fapt, ele sunt mult mai multe, ca este peste puterile lui sa nu se indragosteasca de fiecare data cand are ocazia si ca a sperat doar ca lucrurile se vor schimba datorita iubirii pe care i-o poarta sotiei lui. Lucy isi paraseste sotul si dupa sase luni se intoarce, in principal la indemnul mamei, care o anunta ca acesta mai are de trait foarte putin timp, fiind bolnav de o boala in faza terminala.

Ceea ce urmeaza este surprinzator si nebunesc la culme. Parandu-i-se nedrept sa fie singura care sa imparta cu el „greul“, dupa ce toate celelalte iubite ii fusesera alaturi numai „la bine“, Lucy incepe sa le sune pe iubitele sotului ei muribund, invitandu-le sa se programeze sa faca pe infirmierele la capataiul lui. Sirului de iubite, de toate varstele, profesiile, profilele si disponibilitatile, i se adauga si un prezumtiv fiu, un barbat fermecator de varsta lui Lucy.

Este doar inceputul. Animata de o adevarata vocatie de a valorifica si cele mai nefavorabile circumstante si de imboldul de a recicla si cele mai nocive sentimente, Lucy reuseste sa impinga povestea, alerta si populata de o galerie de personaje vii si complexe, spre intelegere, compasiune si investire pozitiva.

O rescriere a mitului lui Don Juan, cu accente feministe, cu intuitii profunde in dinamica si psihologia cuplului, nu lipsita de o anumita cruzime, dar plina de umor si luciditate, romanul lui Bridget Ashley este, totodata, o carte despre mame si fiice, tati si fii, iubire si iertare si, indirect, o imagine a societatii americane si a felului american de a trai toate aceste drame, conducandu-le abil spre un happy end tonic si reconfortant.

Bridget Asher este pseudonimul cu care Julianna Baggot (nascuta in 30 septembrie 1969), a semnat trei dintre cele aproape 20 de carti publicate doar in ultimii 12 ani. Isi mai semneaza romanele pentru tineret cu un al doilea pseudonim, N.E. Bode. Este, de asemenea, o eseista prestigioasa. In prezent lucreaza ca profesor asociat la The Florida State University, unde conduce programul de creative writing.


A debutat la varsta de 22 de ani cu romanul Girl Talk, un bestseller, urmat de Miss America Family, The Madam , The Anybodies, The Slippery Map etc. Multe dintre cartile sale au fost distinse cu premii importante si au fost desemnate de publicatii de succes drept cartile anului. In fine, unele dintre prozele sale au fost transpuse pe ecran, in filme cu interpreti celebri precum Dustin Hoffman, Natalie Portman si Jason Bateman. Pentru cea mai recenta carte a ei, romanul Pure, au fost cumparate drepturile de ecranizare de catre casa de filme Fox 2000.


Romanele ei au aparut in peste 50 de editii in limbi straine.


A publicat de asemenea trei volume de versuri, This Country of Mothers, Compulsions of Silkworms and Bees si Lizzie Borden in Love. Colaboreaza cu reviste literare de notorietate ca Poetry, The American Poetry Review si The Best American Poetry.

Carte aparuta la Editura Curtea Veche


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri