9 Aprilie 2014 publicat în Familie 154 share-uri

Rebeca Nicole este o fetita de doar doi anisori, din comuna Valu lui Traian, Constanta, ce s-a nascut cu DSA – defect septal atrial, o malformatie congenitala cardiaca ce s-a rasfrant si asupra activitatii pulmonare. Pe scurt, aceasta fetita de doar doi ani s-a nascut cu o “gaura” de 10 mm in inima!

Comunicat de presa

Rebeca este unul dintre sutele de copii care se nasc anual in Romania cu aceasta malformatie. 10% dintre malformatiile congenitale cardiace la nivel mondial sunt Defecte Septale Atriale.

Pentru Rebeca sansa la o copilarie frumoasa si la o viata normala s-a ivit in momentul in care cazul ei a ajuns in atentia specialistilor Centrelor de Excelenta ARES. Intre timp parintii, dupa ce in tara au fost directionati catre chirurgia cardiovasculara, mult mai traumatizanta si invaziva pentru micuta, au cautat ajutor in afara, mai exact in Stuttgart, Germania. Aici s-au lovit de costurile uriase de tratament, aproximativ 20.000 euro dupa calculele acestora.

In cadrul Centrelor de Excelenta ARES acesta procedura costa 7500 Euro si include dispozitivul, procedura medicala, anestezie, terapie intensiva si cazarea pacientului si a unui parinte pentru o perioada de 24 de ore. Insa in cazul micutei Rebeca, costurile vor fi acoperite de catre compania noastra. Tinand cont ca anual Centrele de Excelenta ARES realizeaza o serie de proceduri medicale pro bono era imposibil sa nu ne sensibilizam vazand aceasta fetita minunata care merita o sansa la o viata normala si totodata vanzand-o pe mama sa care nu s-a dat batuta nicio secunda si a luptat pentru a gasi o terapie optima pentru fetita sa. A refuzat chirugia cardiovasculara si a cautat solutii pentru a o trata prin metoda minim invaziva. Din aceste motive atat compania noastra, precum si partenerul nostru, compania Angiospectrumed, furnizorul Centrelor de Excelenta ARES in ceea ce priveste dispozitivele de inchidere percutana, am decis sa efectuam aceasta procedura pro bono. In numele Centrelor Ares precum si a micutei Rebeca, le multumesc celor de la Angiospectrumed pentru dispozitivul donat”, a declarat Iulian Plescan, Managerul de Operatiuni ARES.

Ce inseamna defect septal atrial si cum afecteaza aceasta malformatie sanatatea copilului?

Potrivit specialistilor ARES, DSA sau defectul septal atrial este un defect de crestere a tesutului miocardic care separa atriul stang de atriul drept. Aceasta comunicare anormala intre atrii produce un flux de sange intre atriul stang si atriul drept care rezulta in presiuni anormale la nivel pulmonar.

Aceasta afectiune produce modificari la nivelul structuri cardiace care, in functie de severitatea lor, afecteaza calitatea vieti prin aparitia starilor frecvente de oboseala, a racelilor tot mai dese, a insuficientei cardiace si a emboliilor paradoxale.

Dr. Dan Deleanu face echipa cu prof. dr. Basil Thanopoulos pentru salvarea Rebecai

Interventia de reparare a defectului septal atrial va fi realizata de catre. Dr. Dan Deleanu – Medic primar Cardiolog supraspecializat in cardiologie interventionala, medic in cadrul Sectiei Destinate Terapiei Minim Invazive a Malformatiilor Congenitale cardiace a Centrelor de Excelenta ARES
Bucuresti, impreuna cu Prof. Dr. Basil Thanopoulos, medic primar cardiolog, supraspecializat in inchiderea percutana a malformatiilor congenitale cardiace pediatrice si adulti, proctor in interventii de inchidere percutana a malformatiilor congenitale cardiace pediatrice si adulti.

Interventie minim invaziva cu recuperare imediata!

Interventia la care va fi supusa pacienta de 1 an si 11 luni consta in inchiderea percutana a defectului septal atrial cu dimensiunea de 10 mm, prin implantarea unui dispozitiv tip “umbreluta”.

“Se recomanda sa nu fortele piciorul unde a fost efectuata punctia femurala in urmatoarele 2 zile. In rest nu exista recuperare. Pacientul nu are nicio limita, poate efectua chiar si sport de performanta”, a explicat Iulian Plescan, Managerul de Operatiuni ARES.

Recuperarea este imediata! La 24 ore micuta putandu-se intoarce la viata normala.

“Interventia a fost un succes, pacienta se afla la terapie intensiva pentru o perioada de 2 ore, apoi va fi condusa in salon iar dupa 24 de ore va fi externata si va putea merge acasa. In ghidurile de bune practici metoda interventionala este cea recomandata, daca am opta voit pentru chirurgie cardiovasculara este ca si cum am alege sa regresam cu 30 de ani”, a declarat dr. Dan Deleanu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri