13 Decembrie 2012 publicat în Familie 104 share-uri

Suntem Inocenti. Suntem Orfani. Suntem Calatori. Suntem Razboinici. Suntem Monarhi. Suntem Magicieni. Suntem in multe feluri si de toate in dragoste. Descopera care sunt cele 6 etape ale Dragostei in viziunea lui Allan Hunter. Tu in ce etapa te afli?

4. RAZBOINICUL - Etapa Iubitului Razboinic

In momentul in care Pelerinul are in vedere in cautarile sale valori interioare si etice atat in ceea ce-l priveste, cat si in ceea ce-l priveste pe partenerul sau, iese la suprafata arhetipul Iubitului Razboinic. Iubitul Razboinic nu-l iubeste pe celalalt doar de ochii lumii si in niciun caz doar pentru sex, doar pentru statut sau pentru ca ceilalti il plac pe partenerul sau si ii aproba relatia. Iubitul Razboinic il iubeste pe celalalt stiind ca sunt si fac bine unul celuilalt, stiind ca pot face bine si in interiorul comunitatii in care se afla.

Acest stadiu, pe care il numim Iubitul Razboinic, este atunci cand un individ isi asuma responsabilitatea fata de o alta persoana, o cauza sau cateodata ambele. Acesta este punctul in care persoana respectiva face un adevarat angajament fata de o relatie, acceptand cealalta persoana ca fiind una care se va schimba si va creste. Viata a fi o provocare uneori. Fiecare partener va trebui sa inteleaga cealalta persoana si schimbarile prin care trece fiecare in parte. Fiecare va trebui sa se adapteze in consecinta. Cat de diferit este acest lucru de vechea paradigma a barbatului care ii spune femeii cine ar trebui sa fie….”, afirma Allan Hunter in fragmentul extras din cartea sa si publicat pe wisdom-magazine.com

5. MONARHUL - Etapa Monarhului

Relatia Iubitului Razboinic este o relatie puternica de dragoste in care se investesc timp, energie, angajament din plin. Insa vine un moment in care “mainile Iubitului Razboinic incep sa permita mai mult spatiu pentru altii”. Cuplul a invatat cum sa-si hraneasca reciproc nevoile si abilitatile, iar acum cei doi parteneri descopera ca pot deveni un exemplu pentru societate prin ei insisi, ca-i pot invata si pe altii prin puterea exemplului lor

Este momentul in cei doi parteneri isi doresc si mai mult, o paleta mai larga de cunoastere, un rol si mai mare in interiorul societatii. Este momentul in care realizeaza ca impreuna pot avea un rol si mai important in societate, fara ca acest lucru sa dauneze legaturii primordiale care i-a unit initial. Iar ceea ce fac pentru ceilalti si pentru societate nu ii dezbina, ci ii uneste si mai mult.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri