13 Decembrie 2012 publicat în Familie 104 share-uri

Suntem Inocenti. Suntem Orfani. Suntem Calatori. Suntem Razboinici. Suntem Monarhi. Suntem Magicieni. Suntem in multe feluri si de toate in dragoste. Descopera care sunt cele 6 etape ale Dragostei in viziunea lui Allan Hunter. Tu in ce etapa te afli?

2. ORFANUL - Etapa Orfanului

Nu toata lumea invata din greseli. Chiar daca Inocentul este dezamagit si deziluzionat, uneori nu isi invata lectia de intelepciune si iubire. Este momentul in care se angajeaza intr-o alta etapa, al celui care se “agata” de cel iubit, experimentand arhetipul Orfanului. Orfanului nu ii place statul de a fi singur. De aceea, orice relatie i se pare mai buna decat a fi singur. Simtindu-se orfan si singur pe lume, Orfanul isi doreste sa fie “adoptat’ de cel pe care il iubeste, luat sub protectia sa, “salvat” si va juca rolul celui neajutorat si lipsit de aparare. Este o etapa superioara Inocentului, insa Orfanul nu isi construieste o relatie bazata pe principii sanatoase, ci pe frica de a nu fi singur. Este o relatie care nu lasa mult loc pentru dezvoltarea si evolutia personala. Iubirea este menita sa te faca puternic, iar nu dependent si vulnerabil.

“Orfanul realizeaza ca nu totul este perfect, insa consimteste sa se ataseze de ceilalti oricum, pentru siguranta. Adoptia este ok pentru o perioada, insa toti simtim impulsul de a explora dincolo de el. Toti parasim scoala, ne parasim parintii, ne parasim caminul. Nu putem descoperi cine suntem cu adevarat decat atunci cand suntem pe cont propriu. Este un lucru care poate fi infricosator pentru unii si nu ii pot face fata un timp indelungat. Orfanul se uita in preajma, vede provocarile si decide sa se intoarca la a fi Orfan”, se arata pe wisdom-magazine.com.

3. PELERINUL - Etapa Pelerinului

In momentul in care suntem pregatiti sa ne detasam de arhetipul Orfanului care isi traieste viata in compromis si confort, trecem la o alta etapa: etapa Pelerinului. Devenim cu adevarat Pelerini In momentul in care facem un pas inainte si decidem ca sta in puterea noastra sa alegem un drum mai bun in viata. Devenim Pelerini cand intelegem ca merita sa cautam ceva mai bun, ceva mai mult decat ne poate oferi statutul Orfanului. Pelerinul este in cautarea adevaratei iubiri, al sensului vietii care vine odata cu dragostea.

Daca stie ce cauta, Pelerinul poate gasi ceea ce cauta. Daca nu stie, va mai rataci ceva timp pana va ajunge acolo unde isi doreste. Nu putini sunt cei din jur care vor pune ‘presiuni’ asupra Pelerinului de a se ‘aseza’ si a-si termina cautarile. Nu putini sunt cei care isi vor da cu parerea in privinta persoanei care ar “trebui” sa-i fie suflet pereche pelerinului, sugerandu-i persoane cu care ar putea fi compatibil. De cele mai multe ori insa, viziunea Pelerinului asupra persoanei iubite nu coincide cu a celor din jur. Uneori cedeaza si se opreste la ceea ce sugereaza. Alteori, cand stie de ce are nevoie cu adevarat, gaseste ceea ce cauta.

Foto: Copyright egorrr - Depositphoto


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri