13 Decembrie 2012 publicat în Familie 104 share-uri

Suntem Inocenti. Suntem Orfani. Suntem Calatori. Suntem Razboinici. Suntem Monarhi. Suntem Magicieni. Suntem in multe feluri si de toate in dragoste. Descopera care sunt cele 6 etape ale Dragostei in viziunea lui Allan Hunter. Tu in ce etapa te afli?

De exemplu, ne explica Allan Hunter, cei doi pot descoperi ca prin intermediul copiilor lor pot fi si mai bine conectati cu vecinii, comunitatea, sistemul locar scolar. “Aceasta constientizare a noilor probleme ii poate impulsiona sa-si asume roluri de leadership in interiorul unui nou cerc social mai mare”. Este momentul care marcheaza manifestarea arhetipului Monarhului.

In etapa Monarhului, iubirea din cuplu nu se restrange doar in interiorul cuplului sau al familiei, ci se rasfrange si in exterior, si asupra altora. Monarhul iubeste, ghideaza, instruieste, hraneste, construieste relatii de dragoste, este de parere Allan Hunter. Un exemplu de cuplu de Monarhi este cuplul iubitor care conduce o familie, o comunitate sau o organizatie, permitandu-le propriilor copii, cat si celorlalti, sa fie autonomi si fideli propriei persoane.


“Monarhii sunt aproape intotdeauna in pereche, barbat si femeie. Acest arhetip este o reprezentare simbolica a fuziunii dintre puterea executiva barbateasca stereotipica si virtutile feminine de compasiune si cultivare. Aceasta fuziune trebuie sa se intample in interiorul fiecarui individ, asa cum yin si yang vin impreuna sa formeze un ciclu complet. Pentru a atinge acest nivel, trebuie sa stim cand sa fim stricti si cand sa fim plini de compasiune.” (https://wisdom-magazine.com/Article.aspx/680/)

6. MAGICIANUL - Etapa Magicianului

Stadiul cel mai inalt si mai subtil este cel al arhetipului Magicianului. Este stadiul in care le permiti celorlalti sa fie ei insisi, ii accepti asa cum sunt, le acorzi spatiu pentru a-si schimba si transforma propria energie. Magicianul poate schimba vietile oamenilor doar fiind alaturi de ceilalti, langa ceilalti, cu ceilalti, iar cateodata chiar si la distanta sau aparand sporadic in vietile celorlalti. Magicianul inspira si ne aminteste care sunt asteptarile cele mai de sus pentru fiecare dintre noi.

“Magicianul nu are nevoie sa spuna multe. Magia este pusa in miscare prin actiunile oamenilor si increderea lor in ceea ce este bine, ceea ce este o alta forma de iubire.”

Nota!: Acest articol se bazeaza pe informatiile si ideile sustinute de Allan Hunter in cartea "The Six Archetypes of Love: From Innocent to Magician". Un fragment esential din carte il puteti gasi pe wisdom-magazine.com.

Pentru a intelege mai bine cele 6 arhetipuri ale iubirii asa cum le percepe Allan Hunter, va recomandam si urmatorul articol: https://ascendinghearts.net/2011/05/the-six-archetypes-of-love/

Foto homepage: Copyright nejron - Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri