12:07, 1 Iulie 2008 publicat în Familie

In aceste circumstante, o relatie devine calea cea mai buna si sigura pentru a te vindeca de singuratate. Am pornit intr-o relatie pentru ca eram prea singura. Daca se poate numi compromis o relatie in care se investeste prietenie, disponibilitate si o mare dorinta de a iubi, atunci am facut un mare compromis in fata propriei persoane.
Niciodata nu am fost de parere ca dragostea este un sentiment care poate fi inteles si disecat pana la absolut. Sau ca dintre miile de motive pentru care oamenii iubesc, exista unul care sa explice cel mai bine de ce oamenii iubesc. Cred insa ca majoritatea oamenilor iubesc pentru a fi iubiti. Si ca cea mai mare greseala pe care oamenii o fac intr-o relatie este aceea de a cauta in persoana celuilalt cheia fericirii proprii. O greseala in care am cazut si eu…

Intotdeauna am fost de parere in schimb ca iubirea adevarata nu pica din cer sau ca este data de cine stie ce forte necunoscute. Ba pica, m-au contrazis de multe ori gurile rele. Trebuie doar sa ai suficient de multa rabdare ca sa o astepti. Nu am asteptat… Oare dragostea adevarata nu vine si pe parcurs, oare ea nu se obtine si nu se construieste?, mi-am spus.

In realitate, iubirea dintre doua persoane nu este niciodata egala. "Unul intotdeauna iubeste mai tare pe altul si altul mai totdeauna se lasa mai mult iubit decat iubeste si daca la cel care iubeste mai putin n-ar aparea drept compensatie tocmai aceasta bucurie de a te uita necontenit la cel care te iubeste, atunci n-ar mai exista un echilibru intre ei si totul s-ar strica", dupa cum bine spunea Marin Preda intr-unul din romanele sale. Daca nu as fi trait pe propria piele cuvintele descrise poate ca nu le-as fi inteles sensul si profunzimea.

Mitul care s-a creat in jurul femeii de astazi oboseste. Femeia moderna, femeia independenta este o femeie puternica, capabila sa-si poarte singura de grija. Nu se lasa doborata cu una cu doua. Este fericita si se simte bine in propria piele. Nu accepta jumatati de masura si nu-si permite sa faca compromisuri. Nu-si permite sa fie slaba. Nici macar in iubire… Singuratatea nu este insa benefica pentru nimeni. Atunci cand esti impins din spate de singuratate, cand noptile ti se par mult prea lungi si apasatoare ca sa le traiesti doar de unul singur, cand traieste acut sentimentul ca viata ta este lipsita de culoare si sens, ei bine... atunci nu mai astepti deloc. Femeia puternica are si ea propriile slabiciuni. Si ea porneste pe cont propriu in cautarea fericirii, sperand ca o sa dea nas in nas cu iubirea. Si ea are dreptul sa greseasca…

Sigur ca uneori avem nevoie de singuratate pentru a ne intelege pe noi insene. Insa cand avem prea multa iubire de impartasit, singuratatea inceteaza de a mai fi un excelent prilej de autocunoastere si investigare a fondului interior. In aceste circumstante, o relatie devine calea cea mai buna si sigura pentru a te vindeca de singuratate. Am pornit intr-o relatie pentru ca eram prea singura. Daca se poate numi compromis o relatie in care se investeste prietenie, disponibilitate si o mare dorinta de a iubi, atunci am facut un mare compromis in fata propriei persoane.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri