Pentru unele dintre noi, in momentul in care dragostea este pecetluita de un act si de un juramant in fata altarului, dragostea isi pierde din libertate. Intervin dorinte, asteptari pe care unul le are de la celalalt, apar pretentii, apar usoare frustrari, care incetul cu incetul duc la orizonturi ingustate.
Aceasta poveste de dragoste a invins timpul pentru ca simbolizeaza o lege metafizica profunda, o lectie despre felul in care vedem noi femeile iubirea. E ca si cum basmul ne descopera drumul spre comoara secreta a fericirii in dragoste. In urma cu mult timp acest basm parea ca se potriveste perfect rolurilor sexuale dictate de cultura noastra. Astazi, mai mult ca niciodata, descoperim cu stupoare cat de mult s-au schimbat lucrurile. Nu intalnim la tot pasul cupluri fericite si casnicii reusite. Pe site-ul de lifestyle feminin Garbo.ro a fost efectuat un sondaj de opinie privitor la casatorie. Intrebati daca si-ar fi dorit sa casatoreasca cu o alta persoana decat cea cu care sunt casatoriti, din 129 de repondenti, 39,67% au raspuns ca si-ar fi dorit sa se casatoreasca cu altcineva, 50,41% au raspuns ca nu s-ar fi casatorit cu o alta persoana, iar 9,92% au declarat ca nu stiu.
Pentru o parte dintre noi, casatoria este o declaratie prin care ii marturisesti celui de langa tine nu neaparat iubirea, ci faptul ca este persoana langa care vrei sa-ti petreci restul zilelor. Pentru cele mai norocoase, casnicia nu te priveaza de libertate, ci ti-o reda inzecit in masura in care ii respecti libertatea celui de langa tine. In cazurile fericite casnicia nu impune nimic, nu cere sa te porti intr-un anumit fel pentru ca asa trebuie sau sa actionezi pentru ca celalalt crede ca asa se cuvine, ci te face sa te simti liber, depinzand intr-o oarecare masura si de celalalt.

Poate ca multe dintre noi si-au inceput casatoria visand si sperand la dragoste fara limite, la dragoste fara de timp si la o viata fericita de cel ales. Poate ca multe dinte noi au facut pasul casatoriei iubind si fiind iubite, ferm convinse in adancul sufletului ca el este Alesul. Si de acel “Da” spus din toata inima celui ales a depins toata soarta noastra viitoare. De ce pentru altele casatoria vine ca o sursa de satisfactii permanente in masura in care se sprjina pe principiului respectului si al onestitatii pentru unele dintre noi, iar pentru altele casatoria ia forma regretelor si a deciziilor gresite?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri