De ce insa o mare parte dintre noi tanjim dupa implinirea pe care ne-o ofera dragostea? Si de ce ne simtim cu adevarat implinite atunci cand cel de alaturi ne face sa ne simtim implinite?
Uneori isi doresc sa se simta implinite o viata intreaga alaturi de o singura persoana, alteori cauta fericiri pasagere. Acesta constituie si paradoxul existentei lor: tanjesc dupa fericirea data de stabilitatea dragostei, dar nu se simt implinite atunci cand o au. Fata de partenerul lor, sunt tandre si afective. Se implica total in relatia pe care o au cu partenerul, fara a se abandona intru totul. Au foarte des sentimentul ca implinirea absoluta nu exista. Uneori se daruiesc din tot sufletul, dar alteori se detaseaza complet de cel de alaturi. Acesta stari alternative duc la zbucium sufletesc mai ales atunci cand aceste persoane isi iubesc realmente partenerul. Intr-o astfel de relatie exista dragoste, exista si sentimentul de implinire. Doar ca acesta este trait partial...

Sentimentul de implinire s-a nascut odata cu dragostea
– Nu este deloc ciudat ca pentru unele persoane, implinirea se hraneste din dragoste si nu invers. Fiecare om vede implinirea prin proprii ochi. Exista persoane care se simt implinite doar prin prisma clipelor petrecute alaturi de cel drag. Exista persoane care se simt implinite doar in cuplu. Astfel de persoane nu cauta sentimentul de implinire in oriozonturi necunoscute cand simt ca il au atat de aproape. Relatia de cuplu le aduce cele mai mari satisfactii. Se simt implinite cand il fac pe celalalt sa se simta implinit. Se mai simt implinite cand celalalt le face sa se simta implinite. Nu concep viata intr-o alta maniera, se bucura la maxim de clipele petrecute alaturi de cel iubit, prezenta unuia face placere celuilalt. Uneori chiar si cuvintele sunt de prisos intr-o astfel de pereche. Aceste persoane pur si simplu intuiesc nevoile celuilalt, inteleg dorintele partenerului doar privindu-l adanc in ochi. Exista rabdare, comunicare, intelegere si iubire de ambele parti. Iar sentimentul de implinire este trait integral de catre ambii parteneri.

Dragostea nu este suficienta pentru a te face sa te simti implinita – In unele cazuri, viata de cuplu nu ne aduce satisfactia pe care ne-o dorim. E foarte posibil ca sa treaca ani buni de zile, sa iubim persoana de alaturi cu aceeasi intensitate de la inceput, sa ne dorim si pe viitor sa ne fie alaturi, sa ne crestem copiii impreuna si cu toate acestea sa nu ne gasim linistea interioara. Ne lipseste acel “ceva” pe care l-am cautat o viata intreaga, acel nimic semnificativ care da masura fericirii interioare. Acel “ceva” pe care poate ni l-am dori pe viitor, dar care nu ne lasa sa traim prezentul... Acest tip de persoane dau dovada de un viziune foarte realista asupra vietii, dar putin dureroasa. Se resemneaza la un moment dat. Considera ca implinirea in dragoste este doar un deziderat, un vis pe care l-a avut si Catalina dorindu-si luceafarul de pe cer. Si poate ca incerca sa gasesca acest sentiment, dar mai devreme sau mai tarziu ajung la concluzia ca implinirea in dragoste trebuie sa vina de la sine, ca nu trebuie intreprinse cautari sau actiuni concrete in gasirea acesteia.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri