Atunci cand femeile iubesc au un comportament similar persoanelor dependente de droguri. Se pare ca noi, femeile suntem dependente de iubire si ne este greu sa renuntam la ea.
A fi dependenta de iubire inseamna a iubi exagerat de mult. Iubim exagerat de mult atunci cand iubirea ofera numai suferinta si durere. Iubim excesiv cand El devine lumea noastra, cand universul nostru interior nu mai este al nostru pentru ca devine tot al lui. Daca tot ceea ce simtim, ce gandim sau ce spunem se leaga numai de El si de persoana lui, iubim prea mult. Daca nu ne mai pasa de ceea ce suntem, daca traim si respiram numai si numai pentru a-i face lui pe plac, inseamna ca vorbim de prea multa iubire. Daca ii acceptam mofturile, starile de indispozitie, atitudinea indiferenta sperand ca la un moment dat se va schimba gratie noua, desi suntem constiente ca acest lucru nu se va intampla niciodata, iubim exagerat de mult.

Degustarea iubirii

Din diverse motive, fie pentru ca avem nevoie de protectie si atentie, fie ca pana cum nevoile noastre emotionale nu au fost satisfacute, fie pentru ca in copilarie sau in adolescenta nu am primit cantitatea de iubire de care am avut nevoie, fie pentru ca ne lipseste sentimentul de siguranta, fie pentru ca ne place sa suferim, iar suferinta constituie principala noastra metoda de a da culoare vietii, incercam sa umplem golul din noi prin prezenta unei persoane anume. Incepem si cautam o persoana anume care sa corespunda conceptiei pe care ne-am faurit-o despre iubire, cautam o persoana care sa substituiasca modelul patern si care sa ne ofere ceea ce acesta nu a reusit. Uneori, din nerabdare sau pur si simplu obisnuite cu lipsa dragostei din viata noastra, gasim o persoana despre care credem ca ar corespunde intru-totul criteriilor noastre. Gasim o persoana care are exact trasaturile care ne lipsesc noua. Ne indragostim. Ni se pare ca persoana respectiva este capricioasa, instabila, spontana, provocatoare si simtim o atractie irezistibila fata de ea. Degustam dragostea in plinatatea ei si constatam ca e un sentiment care merita trait si pe viitor. Orice alta persoana in afara lui ni se pare fada, lipsita de personalitate. Ii oferim in mod constient acelui barbat atentia noastra, gandurile noastre, dovezi personale de iubire. Simtim ca si in cazul drogurilor clipe de extaz si euforie, iar speranta retrairii lor ne determina sa ne afundam si mai mult in iubire.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri