Atunci cand femeile iubesc au un comportament similar persoanelor dependente de droguri. Se pare ca noi, femeile suntem dependente de iubire si ne este greu sa renuntam la ea.
Dependenta de iubire. Iubirea devine un rau necesar

Dupa ce am ajuns sa iubim din toata inima, cu toata pasiunea si ardoarea de care suntem capabile, cand in fiecare dimineata ne trezim oferindu-i iubitului la micul dejun sperantele si visele noastre, cand constatam ca lipsa Lui capata forma dorului mistuitor, disperat, cand am ajuns sa ne spunem si sa simtim ca nu mai putem trai decat in prezenta Lui, e clar ca am devenit, involuntar sau nu, dependente de El. Dependente de iubirea Lui.. Si cu cat consumam mai mult acest sentiment, cu atat simtim mai mult nevoia de iubire. Vrem mai mult... si mai mult, mult peste puterile lui de a iubi. Ajungem sa-l cunoastem foarte bine si desoperim ca nu are caracterul si comportamentul pe care am crezut ca le are. Si cu toate acestea, cu toate sa simtim suferinta si insatisfactie emotionala, ne dorim si speram ca prin puterile si dragalaseniile noastre se va schimba. Desi stim ca este foarte putin posibil ca acest lucru sa se intample... Stim ca persoana pe care o iubim este nepotrivita si ca dragostea ei ne face rau, dar ne obisnuim atat de mult cu ceea ce ne procura aceasta iubire, incat ajungem sa credem ca suferinta in dragoste este normala. Si devenim dependente pana si de ea.

Calea spre recuperare

Iubind prea mult si incercand sa schimbam ceea ce nu poate fi schimbat, ajungem sa obosim. Obosim si fizic si psihic, ajungem la starea de saturatie, avem impresia ca mai mult de atat nu se poate. Constientizam ca iubirea are efecte nocive asupra noastra, am vrea sa facem ceva in aceasta privinta, dar nu putem sa ne retragem atat de usor din aceasta iubire. De ce nu putem sa spunem “nu” unei iubiri distructive si sa o lasam in urma? Pentru ca nu ne lasa sufletul... Ce ar trebui sa facem? Trebuie sa infruntam realitatea, trebuie sa vedem care sunt realele probleme, trebuie sa intelegem ca ajutorul cel mai pretios vine din interiorul nostru. Mai trebuie sa intelegem ca uneori, in ciuda eforturilor nostre, nu putem renunta singure la acest drog. Avem nevoie de sfatul prietenilor sau al unui specialist, avem nevoie de o terapie a sufletului. Trebuie sa intelegem ca dragostea nu trebuie sa distruga oameni, ea trebuie sa fie constructiva. Ea trebuie sa vindece, nu sa imbolnaveasca. Dragostea adevarata nu inseamna sa te simti singura alaturi de partenerul tau. Dragostea adevarata nu este egoista, ea presupune sa traiesti viata in doi...

Un articol de Dana Negoita

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri