Crearea unei versiuni noi pentru un film clasic in genul sau, realizat in '72, cu Charles Bronson in rolul principal, a fost o experienta incredibila si de neuitat pentru producatorii David Winkler si Bill Chartoff.

Dar reactia nu putea fi negata asa ca, la 15-20 de ani de la filmarea originalului, cei doi producatori s-au trezit facand echipa cu fiii lor pentru a crea ceea Irwin Winkler numeste “reinventarea” versiunii din 1972.

Primul punct pe ordinea de zi a fost scenariul.

Dupa ce primele versiuni s-au indepartat prea mult de intriga initiala (incepand sa aduca mai degraba a film de suspans cu spioni), producatorii au revenit asupra motivatiei originale, si anume relatia dintre Arthur Bishop si ucenicul sau, Steve McKenna.

In film, mentorul si prietenul apropiat al lui Bishop, Harry McKenna, este ucis, iar moartea lui are un efect profund asupra eroului. La randu-i, el accepta sa-l pregateasca pe fiul instrainat al lui Harry, Steve, care e la fel de insetat de razbunare si doreste sa fie asasin profesionist.

Este clasica relatie dintre mentor si protejatul sau. In anumite privinte, seamana cu relatia dintre tata si fiu: e o relatie cu mai multe substraturi, cu multe complicatii, dar si cu un aspect mitologic si freudian," spune Bill Chartoff. “Acest raport intre personaje a ridicat filmul original deasupra filmelor de acelasi gen din acea epoca si a facut ca, pana si azi, Mecanicul sa ramana un thriller de actiune captivant."

Relatia dintre Arthur Bishop si Steve McKenna va ramane in centrul filmului, dar alte elemente vor fi aduse la zi, pentru ca filmul sa poata fi pretuit de publicul modern, care are expectative diferite de la un thriller de actiune fata de publicul anilor '70.

Filmele din anii ‘70 se bazau mult pe atmosfera," remarca Bill Chartoff. “Publicul de azi se asteapta sa vada o drama logica, bine argumentata." Odata ce scenariul a inceput sa capete forma, urmatorul pas a fost sa gaseasca un regizor capabil sa faca un film de actiune, fara sa scape din vedere personajele. Intra in scena Simon West!

“Nu mai vazusem filmul original. Ceea ce m-a atras la proiect a fost premisa sa," spune West. “Au fost multe filme cu asasini profesionisti de-a lungul anilor, dar acesta e diferit, pentru ca asasinul face ca fiecare crima sa para un accident. Nu impusca oamenii, nu-i arunca in aer, nu e ceva evident. Complexitatea aceasta face ca povestea sa fie mai ingenioasa si mai inteligenta. Arthur Bishop isi cunoaste meseria foarte bine, dar nu e nemilos, ceea ce mi s-a parut foarte atragator."


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri