Crearea unei versiuni noi pentru un film clasic in genul sau, realizat in '72, cu Charles Bronson in rolul principal, a fost o experienta incredibila si de neuitat pentru producatorii David Winkler si Bill Chartoff.

Mecanicul nu e primul film la care au lucrat impreuna cu tatii lor. In 2006, ei au produs impreuna Rocky Balboa, cel mai recent film din faimoasa serie lansata de parintii lor in anii '70. Dar, de-a lungul anilor, ei au pastrat o afinitate speciala pentru acest proiect.

Filmul din 1972 Mecanicul a impus un nou sub-gen: cel al asasinului profesionist," remarca Bill Chartoff. “A fost interesant sa lucram la acest thriller care sa duca ulterior la crearea mai multor filme despre asasini profesionisti. David si cu mine am spus intotdeauna ca scenaristul Lewis John Carlino, care a scris si The Great Santini, precum si multe alte filme, a creat o poveste unica si un nou tip de erou, prin personajul lui Arthur Bishop.”

Dupa cum isi aminteste Irwin Winkler, personajul Arthur Bishop a fost prrincipalul factor care i-a motivat sa accepte proiectul original, acum aproape 40 de ani. “Carlino ne-a trimis scenariul, iar Bob si cu mine i-am raspuns imediat. Bishop era un personaj original, mai ales pentru acea epoca: un asasin profesionist singuratic, care cauta contactul cu oamenii, compania lor. Isi ia un ucenic, dar, in final, nevoia lui de a duce o viata normala, completa, ii va aduce pierzania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Desi filmul original a avut succes (mai ales pe piata internationala), el nu a obtinut statutul de clasic al genului decat cativa ani mai tarziu. In anii '70, filmele nu aveau, ca acum, o viata foarte lunga, dupa ce erau lansate in cinematografe. Abia cand au aparut televiziunea prin cablu si DVD-urile, Mecanicul a fost vizionat de mai multi oameni si asa s-a format un club solid si tot mai mare de admiratori.

“Oamenii veneau la mine si la Bob sa ne spuna ca abia descoperisera acest film si se intrebau daca ne-am gandit cumva sa facem o versiune moderna," isi aminteste Irwin Winkler. “Am fost sincer surprinsi de interesul lor, pentru ca aproape ca uitasem cu totul de acest film."


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri