Pentru 2011, destinatiile aflate in topul cautarilor turistilor romani au ramas in mare parte aceleasi, evidentiindu-se o preferinta mai ridicata pentru destinatiile montane din Romania, cu precadere Transilvania si Maramures, precum si spre Spania (Barcelona).

1. statul la plaja

2. relaxarea la munte

3.vizitarea obiectivelor culturale.

4. vizitarea obiectivelor religioase

5. shopping-ul.

In cadrul sondajului participantii au fost rugati sa realizeze un clasament al regiunilor preferate pentru o vacanta in tara. In top s-a clasificat Litoralul Marii Negre - 49,39% sustinand ca il prefera de fiecare data cand merg in vacanta. Acesta este urmat de regiunea Transilvaniei si Maramures, pe locul 4 situandu-se zona Bucovinei.

In topul serviciilor achizitionate de catre participantii la sondaj se afla sejururile - 19% dintre respondenti declarand ca rezerva des acest tip de vacanta. Acestea sunt urmate, ca frecventa in achizitionare, de cazari si city break-uri, pe ultimul loc situandu-se croazierele. In cazul croazierelor un procent de 4,17% dintre participanti au declarat ca le achizitioneaza des.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Intrebati de utilitatea sectiunilor portalului infoturism.ro, respondentii au clasat in top sectiunea de Informatii despre destinatii turistice (40,32% au declarat ca este utila) aceasta fiind urmata de Oferte de cazare, Oferte de sejur si 7 recomandari.

La sondaj au participat 4120 de persoane, dintre care 60.27% femei si 39.73% barbati. Cea mai mare parte a respondentilor au provenit din municipiul Bucuresti (22,82%), judetul Cluj (6,29%), judetul Iasi (4,76%) si Constanta (4,32%).

Concluzia sondajului este asadar faptul ca majoritatea romanilor isi iau vacanta o singura data pe an, aceasta fiind in marea parte a cazurilor un sejur in Romania, Bulgaria sau Grecia, unde acestia au in topul activitatilor preferate statul la plaja, relaxarea la munte sau vizitarea obiectivelor culturale. Majoritatea turistilor romani isi achizitioneaza vacanta direct de la sediul agentiei si prefera ca metoda de transport masina personala.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri