Uneori "dorul de duca" este de nestavilit. "Am furnici pe toata talpa" dupa cum spune un cantec al lui Alexandru Andries. Iar acest dor de duca devine insuportabil mai ales atunci cand vezi ca alti oameni isi dau libertatea de a pleca, de a vedea si de a explora locuri minunate.

Ce ne opreste sa facem acelasi lucru? Ne opintim mereu in griji, avem mereu gandul la probleme reale sau inchipuite, iar plecarea ramane mereu, undeva pe lista de asteptare, transformandu-ne viata in ceva atat de monoton, de fad.

Rasfoiti numai paginile blogului colectiv www.viajoa.ro, care apropos, se afla intre primele cele mai vizitate bloguri de la noi (locul 24 in Zelist.ro), semn ca ar fi multi calatori sau simpli visatori cu dor de duca, pe meleagurile noastre.

Iar acest blog de calatorii chiar iti face pofta de aventura. “Pe viajoa.ro ne aventuram in explorarea autenticului si traim calatoriile dincolo de traseul turistic. Plecam la drum cu cel mai valoros bagaj, mintea deschisa, convinsi fiind ca dupa fiecare experienta vom descoperi o noua perspectiva din care sa privim lumea”, spun cei care scriu aici.

Gasiti articole despre locuri fascinante ale lumii, dar si locuri fascinante de pe-aici. Sunt sfaturi pentru cei care vor sa se apuce de alpinism si nu sunt putini, avand in vedere ca aud tot mai des in jur persoane vorbind despre acest sport, despre pasiunea catarilor si a muntelui. Puteti sa aflati care este cel mai nimerit rucsac pentru o drumetie, si multe alte informatii care iti fac pur si simplu pofta de a fi departe, cat mai departe.

Sa va arat o mostra de blogging touristic scris de catre Alexandra, pe Viajoa.ro:
“Anul trecut, asa cum v-am mai spus si in alte randuri, am ajuns prin Muntii Apuseni, pe unde nu mai calcasem niciodata. Am pus de mult un pin pe harta in dreptul Cheilor Turzii, si nici in ruptul capului nu aveam sa renunt la el. Ma gandeam in sinea mea, bai ce noroc pe astia din Turda, ce n-as da sa am si eu la 6 km de casa asa ceva. Ma intreb daca ei s-au plictisit de Cheile Turzii sau din cand in cand mai fug o zi – doua la racoarea dintr-o pestera, la o catarare, sau pur si simplu pentru o plimbare prin defileu.
Pe scurt, ce sunt Cheile Turzii? Sunt o rezervatie naturala protejata (asta inseamna ca nu ai voie sa urli, sa rupi flori, sa faci focul, sa asculti manele – nici macar in casti!:)) ), etc… regulamentul complet il puteti citi aici), au o lungime de 2900 m, inaltimea peretilor au pana la 300 m, ceea ce e extrem de impresionant la fata locului, si prezinta un relief carstic deosebit: aproximativ 60 de pesteri, de mici dimensiuni”.

Am cautat si alte bloguri despre calatorii; si acestea sunt cu adevarat savuroase. Si, ca sa calatorim macar virtual, aleg o postare despre Toscana, care este un loc de suflet pentru mine si pe care o face www.calatorii-in-europa.com:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri