Mata Hari. Femeia fatala

12:08, 26 August 2010 publicat în Entertainment

Cum a reusit Margaretha Zelle, o simpla profesoara olandeza, sa devina Mata Hari, un simbol al sexualitatii? A fost Mata Hari cu adevarat vinovata de spionaj?

Devastator de frumoas, devastator de lipsita de scrupule, Mata Hari si-a pus intreaga putere de seductie in slujba informatiilor secrete. Si, in 1917, aceeasi devastatoare femeie a fost arestata, judecata si executata pentru spionaj, sub acuzatia ca ar fi responsabila pentru moartea a cincizeci de mii de soldati francezi.

Cu certitudine vorbea mai multe limbi straine, a calatorit enorm si a fost amanta multor ofiteri de rang inalt, oficiali guvernamentali si chiar a ministrului francez de razboi, dar pentru totdeauna va ramane intrebarea: a fost cu adevarat vinovata de spionaj? Cum a reusit Margaretha Zelle, o simpla profesoara olandeza, sa devina Mata Hari, un simbol al sexualitatii?

Pat Shipman aduce noi probe care pun la indoiala vinovatia celebrei spioane. Dupa cercetari a sute de pagini de documente declasificate in Franta si Anglia despre arestarea ei si despre procesul de spionaj, Shipman reinterpreteaza ultima parte a vietii lui Mata Hari, ca dansatoare in Europa si presupus spion. O carte care evoca evenimentele care i-au modelat viata, transformand-o in femeia fatala care a a schimbat atatea destine, punand pe jar intreaga lume.

Citeste si:
7 acțiuni concrete pentru salvarea mediului
7 acțiuni concrete pentru...

Autor: Pat Shipman; Traducere de: Adriana Cerkez

Carte aparuta la editura Nemira

Citeste si:
Editura Publisol lansează Colecția FeminIN - 10 capodopere ale...
Editura Publisol lansează...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri