Pentru ca aerul noptii si comedia pot merge mana in mana, Institutul Francez va propune seri magice, intr-un loc pitoresc si departe de zgomotul orasului, un parcurs estival al comediei franceze de ieri si de azi. Reincepe Un t au cinma, cu comedia in noapte si picioarele in nisip, la Uranus 144.

Institutul francez vine cu o idee nemaipomenita in materie de petrecere a timpului liber, imbiindu-ne sa ne petrecem serile de vara la cinema, redescoperind pe actorii care au marcat generatii intregi. Trebuie sa aruncati o privire peste programul propus de prietenii francezi, pentru a va lasa cucerite de aceasta propunere.

Regasiti-o pentru o seara pe Catherine Deneuve, tanara si frivola, impreuna cu sora ei Françoise Dorléac in Les Demoiselles de Rochefort sau pe Juliette Binoche ca make-up artist care isi pierde avionul (si capul) impreuna cu Jean Reno in Décalage horaire. Va veti da seama ca, desi actritele franceze sunt renumite mai ales pentru frumusete si mister, se trece prea usor cu vederea ca au simtul umorului si un talent real pentru comedie.

30 ani dupa La Boom, Sophie Marceau revine ca mama incruntata din LOL, iar Vanessa Paradis se intoarce in fata camerei de filmare pentru a-i suci capul lui Romain Duris in L'arnacoeur, film care deschide saptamana "O vara la cinema", dupa concertul KUMM.

Mai mult decat des fous rires, veti avea o portie buna de placere vizuala cu mica bijuterie animata Triplettes de Belleville, sambata 31 iulie 2010. Dar adevarata surpriza a acestui an este alta.

Redescoperit anul acesta pe croazeta, Pierre Etaix este unul dintre regizorii francezi cei mai originali si inclasabili, caruia Festivalul de la Cannes 2010 i-a adus un omagiu binemeritat. Fundatia Groupama Gan si Fundatia Tehnicolor aduc la Bucuresti unul dintre cele mai bune filme ale sale in copie restaurata. Retraiti deci pentru o seara Le grand amour, ca si cum ati fi in 1969, miercuri 28 iulie 2010 la Uranus 144.

Iar in ultima seara, Maria Raducanu va sustine un concert special pentru a inchide in mod placut aceasta suita de buna-dispozitie de calitate frantuzeasca.

Programul intalnirilor la cinema:

Sambata 24 iulie 2010

- de la ora 21:00 - Concert Kumm

- 22:30 L'arnacoeur / Hotul de inimi, Regia: Pascal Chaumeil Cu: Romain Duris, Vacessa Paradis Franta-Monaco, 2010 Durata: 1 ora 45' Versiune franceza, subtitrat in engleza si romana

Fiica ta e cumva prietena cu un nenorocit? Sora ta s-a impotmolit cumva intr-o relatie care o distruge? Exista o solutie radicala pentru toate astea - se numesce Alex. Meseria lui: "distrugator" profesionist de cupluri. Metoda lui: seducerea. Misiunea: sa transforme orice prieten intr-un "fost". Dar Alex are o etica - sa nu se ocupe decat de cuplurile in care femeia e nefericita. Asadar, de ce ar incerca Alex sa distruga un cuplu fericit, de oameni bogati, in jur de 30 de ani, care urmeaza sa se casatoreasca intr-o saptamana?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri