Cum la sfarsitul saptamanii trecute a fost lansat in cinematografele americane cel de-al doilea episod din Sex and The City, varianta pentru marele-ecran, este chiar oportuna o discutie despre felul in care aceasta franciza celebra in toata lumea, a schimbat viata femeilor. Sau nu.

Serialul acesta arata anumite realitati ale femeilor, fara sa le dea o aura glam, ceea ce este mult mai apropiat de experienta femeilor, decat ce arata “Sex and The City”. Deci, pana la urma ar fi alte seriale care provoaca mai tare rolurile de gen din societate, doar ca nu se vorbeste la fel de mult despre ele in media. Eu cred ca Sex and The City nu a avut un impact atat de mare asupra societatii. Cred ca impactul pe care l-a avut a fost sa ii provoace pe oameni sa vorbeasaca foarte mult despre acest serial si despre elibererarea sexuala a femeilor”, sustine Tracy Scott.

Mai jos este filmuletul original al analizei pe care o face socioloaga americana, filmului “Sex and The City”:

Am cules si alte opinii despre aceasta franciza celebra care a dat nastere unei adevarate frenezii in randul publicului si mai apoi in randul specialistilor in comunicare mediata si sociologilor care si-au pus problema daca un serial de succes putea schimba modul in care femeile traiesc in viata de zi cu zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Iata ce crede Catherine Redfern, editor al publicatiei F-word:

Intr-o anumita masura, “Sex and the City” a reafirmat ideea ca trebuie sa fii slaba si frumoasa ca sa ai success. Dar de fapt, serialul vorbeste despre puterea prieteniei si a fost printre primele programe de televiziune care le portretiza pe femei prietene, vorbind despre relatiile lor.

De exemplu, Ally McBeal era chiar enervanta. Cred ca regizorul era anti-feminist, astfel incat povestea lua mereu o turnura anti-femei. (…) Aceste femei singure, de cariera, atrag. Amintesc un pic de Bridget Jones, insa personajele din Sex and The City, desi sunt foarte slabe, mananca impreuna pizza si nu se simt vinovate pentru asta, in timp ce Bridget Jones este intotdeauna pe cont propriu, gandindu-se ca nu isi va gasi niciodata perechea ideala. Si femeile din “Sex and The City” vorbesc mult despre barbati, insa filosofia este ca barbatii vin si pleaca in viata lor, insa prietenia dintre ele ramane neschimbata. Intr-un anume fel, personajele feminine din “Sex and The City” trateaza barbatii asa cum erau femeile tratate inainte. Una dintre partile proaste ale serialului este aceea ca este atat de consumerist - de exeplu, obsesia pentru pantofi este ridicola. Dar genul asta de confort il promoveaza Televiziunea - amuzament, stralucire si culori.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri