Cum la sfarsitul saptamanii trecute a fost lansat in cinematografele americane cel de-al doilea episod din Sex and The City, varianta pentru marele-ecran, este chiar oportuna o discutie despre felul in care aceasta franciza celebra in toata lumea, a schimbat viata femeilor. Sau nu.

Lynne Segal, profesor de psihologie si studii de gen, crede ca:

Sex and The City este un fel de imputernicire post-feminista a femeilor, dar doar pana intr-un punct. Totul se opreste acolo unde ele incep sa vorbeasca tot timpul despre barbati. Totusi, inainte sa apara teoriile feministe, femeilor li se spunea ca trebuie sa se fereasca de celelalte femei, ca sa isi pazeasca barbatii. Dar feminismul a promovat aceasta notiune de prietenie intre femei, exact ceea ce arata si “Sex and The City”.

Pe de alta parte, Sex and The City reflecta anumite problematici care nu sunt deloc superficiale ca: sporirea liberalismului, toleranta fata de oameni, un spatiu in care oamenii fac ceea ce vor - de exemplu a ilustrat alaptarea la san sau relatiile intre lesbiene. Dar toate astea se intampla atat timp cat toata lumea este fericita si bogata. Este un feminism <<soft-vanilla>>”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Un articol de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri